Uskoro pravilnik o obavezi energetskih pasoša objekata

Bez autora
Mar 15 2011

Danas je iz Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja saopšteno da bi Vlada tokom ovog ili narednog meseca trebalo da donese pravilnik o obavezi energetskih pasoša objekata. Resorno ministarstvo pripremilo je set podzakonskih akata u oblasti energetske efikasnosti i ta dokumenta se već nalaze u Vladinoj proceduri. Kada bi svi stambeni objekti u Srbiji imali izolaciju energetska ušteda bi iznosila približno 40 posto. Po donošenju tih propisa svi novi objekti moraće da poseduju energetske pasoše i biće utvrđena akreditaciona tela koja će ih izdavati. Takođe, predviđeno je i da se izoluju i stari objekti, a resorno ministarstvo će u narednim mesecima utvrditi mehanizme za finansiranje tog posla u saradnji sa lokalnim samoupravama, što će doprineti zapošljavanju nove radne snage.

Uskoro pravilnik o obavezi energetskih pasoša objekataDanas je iz Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja saopšteno da bi Vlada tokom ovog ili narednog meseca trebalo da donese pravilnik o obavezi energetskih pasoša objekata.

Resorno ministarstvo pripremilo je set podzakonskih akata u oblasti energetske efikasnosti i ta dokumenta se već nalaze u Vladinoj proceduri.

Kada bi svi stambeni objekti u Srbiji imali izolaciju energetska ušteda bi iznosila približno 40 posto.

Po donošenju tih propisa svi novi objekti moraće da poseduju energetske pasoše i biće utvrđena akreditaciona tela koja će ih izdavati. Takođe, predviđeno je i da se izoluju i stari objekti, a resorno ministarstvo će u narednim mesecima utvrditi mehanizme za finansiranje tog posla u saradnji sa lokalnim samoupravama, što će doprineti zapošljavanju nove radne snage.

Srbija se u Evropi nalazi na najnižem nivou u oblasti energetske efikasnosti, koja je značajan uslov za pristupanje Evropskoj uniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik