Vlada usvojila odluku o reorganizaciji EPS-a

Bez autora
May 31 2015

Ministarstvo rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Vlada na današnjoj sednici dala saglasnost na Odluku o pripajanju sedam zavisnih privrednih društava za proizvodnju električne energije i uglja JP„Elektroprivreda Srbije“ (EPS), kao matičnom preduzeću. U saopštenju se navodi da je Vlada, na predlog resornog ministarstva, dala saglasnost i na Odluku o formiranju operatora distributivnog sistema „EPS Distribucija“. Reč je o procesu koji je potpuno usklađen sa Zaključkom Vlade Srbije iz novembra 2014. godine, i u tom smislu poštovani su svi rokovi. Uvođenjem jedinstvenog upravljanja i ujednačavanjem poslovnih procesa i procedura stvaraju se uslovi za to da poslovanje „Elektroprivrede Srbije“ bude efikasnije i profitabilnije. U ovom preduzeću započeta je velika reorganizacija i reforma, čiji krajnji rezultat mora da bude stabilna i uspešna kompanija.

Vlada usvojila odluku o reorganizaciji EPS-aMinistarstvo rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Vlada na današnjoj sednici dala saglasnost na Odluku o pripajanju sedam zavisnih privrednih društava za proizvodnju električne energije i uglja JP„Elektroprivreda Srbije“ (EPS), kao matičnom preduzeću.

U saopštenju se navodi da je Vlada, na predlog resornog ministarstva, dala saglasnost i na Odluku o formiranju operatora distributivnog sistema „EPS Distribucija“.

Reč je o procesu koji je potpuno usklađen sa Zaključkom Vlade Srbije iz novembra 2014. godine, i u tom smislu poštovani su svi rokovi.

Uvođenjem jedinstvenog upravljanja i ujednačavanjem poslovnih procesa i procedura stvaraju se uslovi za to da poslovanje „Elektroprivrede Srbije“ bude efikasnije i profitabilnije.

U ovom preduzeću započeta je velika reorganizacija i reforma, čiji krajnji rezultat mora da bude stabilna i uspešna kompanija.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić istakao je tim povodom da je namera da se na ovaj način napravi efikasan i moderan sistem, čiji je cilj da se obezbedi stabilna proizvodnja uglja i električne energije.

Antić je ukazao na to da je našoj zemlji potrebna snažna i bolje organizovana „Elektroprivreda Srbije“, odnosno kompanija ustrojena po svetskim standardima i grupacija u kojoj su jasno definisane delatnosti proizvodnje, snabdevanja i distribucije, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik