Za II blok TE u igri 8 kompanija

Bez autora
Jul 07 2013

Izgradnjom II bloka Termoelektrane Pljevlja proširiće se proizvodni kapaciteti TE na lokaciji postojećeg prvog bloka, uz maksimalno iskorišćenje postojeće zajedničke infrastrukture, čime bi se značajno poboljšala elektro-energetska situaciju u Crnoj Gori, koja uvozi dodatnih 30 odsto električne energije, saopšteno je nakon sjednice Vlade na kojoj je donijeta odluka o raspisivanju novog tendera za drugi blok TE. Pet kineskih kompanija zainteresovano je za izgradnju drugog bloka. Osim Kineza, u igri su firme iz Češke, Slovačke i Poljske. Finalne ponude biće definisane do kraja avgusta, a ministar ekonomije Vladimir Kavarić kaže da Vlada na stolu ima povoljniju ponudu od one koju je očekivala.

Za II blok TE u igri 8 kompanijaIzgradnjom II bloka Termoelektrane Pljevlja proširiće se proizvodni kapaciteti TE na lokaciji postojećeg prvog bloka, uz maksimalno iskorišćenje postojeće zajedničke infrastrukture, čime bi se značajno poboljšala elektro-energetska situaciju u Crnoj Gori, koja uvozi dodatnih 30 odsto električne energije, saopšteno je nakon sjednice Vlade na kojoj je donijeta odluka o raspisivanju novog tendera za drugi blok TE.

Pet kineskih kompanija zainteresovano je za izgradnju drugog bloka. Osim Kineza, u igri su firme iz Češke, Slovačke i Poljske.

Finalne ponude biće definisane do kraja avgusta, a ministar ekonomije Vladimir Kavarić kaže da Vlada na stolu ima povoljniju ponudu od one koju je očekivala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik