Završen gasovod Gospođinci - Banatski Dvor

Bez autora
Apr 26 2010

Dvosmerni gasovod “Gospođinci - Bantski Dvor” je završen, a NIS “Naftagas” je uradio i probno puštanje gasa, a narednih dana treba da bude urađen i tehnički prijem.Ovaj gasovod, vredan 11,1 milion evra, finansiran je iz Nacionalnog investicionog plana, a izgradnja je planirana zajedno sa projektom podzemnog skladišta gasa “Banatski Dvor” kako bi se skladište i mrežno povezalo. Tokom zime gasovod će dopremati gas iz skladišta u mrežu dalje ka potrošačima, dok će se leti skladište puniti.

Završen gasovod Gospođinci - Banatski DvorDvosmerni gasovod “Gospođinci - Bantski Dvor” je završen, a NIS “Naftagas” je uradio i probno puštanje gasa, a narednih dana treba da bude urađen i tehnički prijem.

Ovaj gasovod, vredan 11,1 milion evra, finansiran je iz Nacionalnog investicionog plana, a izgradnja je planirana zajedno sa projektom podzemnog skladišta gasa “Banatski Dvor” kako bi se skladište i mrežno povezalo. Tokom zime gasovod će
dopremati gas iz skladišta u mrežu dalje ka potrošačima, dok će se leti skladište puniti.

“Naftagas” je od početka izgradnje “Banatskog Dvora” bio glavni izvođač radova, od ispitivanja ležišta, preko bušenja bušotina i remonta, pa sve do izgradnje kompletne nadzemne infrastrukture. U novembru prošle godine NIS je pre roka, uspešno završio i bušenje 10 bušotina za potrebe skladišta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik