Završena revitalizacija prvog agregata "Đerdapa I”

Bez autora
Jun 30 2011

Ministar za infrastrukturu i energetiku u Vladi Republike Srbije Milutun Mrkonjić saopštio je danas da je završena revitalizacija prvog od predviđenih šest agregata u hidroelektrani (HE) “Đerdap I”. Sutra će biti pušten u rad šesti agregat u ovoj hidroelektrani, a instalisana snaga remontovanog agregata povećana je za približno deset posto. Radovi na modernizaciji ove hidroelektrane, koje izvodi ruska kompanija “Silovije mašini”, biće u potpunosti završeni do kraja 2013. godine, a to će biti veliki korak u poboljšanju energetskih potencijala naše zemlje. Nakon završetka svih radova snaga HE “Đerdap I” biće povećana za 162 megavata, što je u nivou jedne nove hidrocentrale. Radovi na izgradnji deset manjih hidrocentrala na Ibru treba da počnu ove jeseni, pa će tako Srbija postati lider u regionu u oblasti elektroenergetike.

Završena revitalizacija prvog agregata "Đerdapa I”Ministar za infrastrukturu i energetiku u Vladi Republike Srbije Milutun Mrkonjić saopštio je danas da je završena revitalizacija prvog od predviđenih šest agregata u hidroelektrani (HE) “Đerdap I”.

Sutra će biti pušten u rad šesti agregat u ovoj hidroelektrani, a instalisana snaga remontovanog agregata povećana je za približno deset posto.

Radovi na modernizaciji ove hidroelektrane, koje izvodi ruska kompanija “Silovije mašini”, biće u potpunosti završeni do kraja 2013. godine, a to će biti veliki korak u poboljšanju energetskih potencijala naše zemlje. Nakon završetka svih radova snaga HE “Đerdap I” biće povećana za 162 megavata, što je u nivou jedne nove hidrocentrale.

Radovi na izgradnji deset manjih hidrocentrala na Ibru treba da počnu ove jeseni, pa će tako Srbija postati lider u regionu u oblasti elektroenergetike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik