Devizni priliv u martu 76 miliona evra

Bez autora
May 19 2020

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić saopštio je da je visina deviznog priliva u martu iznosila 76 miliona evra, a da se očekivalo da će zbog krize iznositi približno 30 miliona evra.

Ljajić je u obraćanju novinarima u Kladovu istakao da je to svega 8,5 odsto manje u poređenju sa martom 2019. godine, i objasnio da se to što je devizni priliv veći od očekivanog pripisuje građanima Srbije koji su dolazili iz inostranstva i koristili platne kartice.

Prema njegovoj oceni, da nije bilo epidemije, devizni priliv u martu bi imao trend rasta od više od 15 odsto, tako da je sve naslućivalo da ćemo imati godinu gde bi ukupan devizni priliv iznosio više od 1,6 milijardi evra.

U cilju smanjenja te štete, Turistička organizacija Srbije (TOS) je pokrenula kampanju "Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju", kojom poziva građane da letuju u zemlji, naveo je on.

Takođe, kako je dodao, za spasavanje turizma država je dala i 400.000 vaučera, uz 160.000 koji su podeljeni početkom godine.

Očekujemo da za dva i po, najdalje tri meseca, svi ovi vaučeri budu podeljeni ako se ovom dinamikom građani budu prijavljivali, zaključio je Ljajić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik