Fond PIO zabilježio najveći broj osiguranika u istoriji postojanja

Bez autora
Jul 22 2021

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske dostigao je najveći broj osiguranika u istoriji postojanja od 1992. godine - 318.702, saopšteno je iz Fonda.

Zaključno sa posljednjim danom juna u matičnoj evidenciji osiguranika Fonda PIO, to je više za 7.127. osiguranika u odnosu na isti period prošle godine.

"I pored blagog pada u periodu pandemije virusa korona u prvih šest mjeseci ove godine bilježi se stalni rast broja osiguranika za oko 1.000 na mjesečnom nivou, odnosno sa 312.707 u junu prošle godine na postojećih 318.702 osiguranika", navodi se u saopštenju

U Fondu ističu da broj osiguranika raste brže od broja korisnika prava, čime se direktno poboljšava i stopa zavisnosti, odnosno odnos između broja osiguranika i korisnika prava koji je na kraju juna 1,18 naprema 1.

Pozitivan trend rasta broja osiguranika i prihoda po osnovu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje uz poboljšanje strukture korisnika prava direktno utiču na poboljšanje stabilnosti penzijskog sistema Republike Srpske.

"Zahvaljujući setu ekonomsko-finansijskih mjera Vlade i podršci privrednim subje-ktima u prevazilaženju posljedica izazvanih pandemijom virusa korona, rezultati koje bilježimo daju nam realne projekcije i očekivanja za dalji nastavak rasta broja osiguranika i prihoda po osnovu doprinosa i u drugoj polovini ove godine", ocijenio je direktor Fonda PIO Republike Srpske Mladen Milić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik