Generali postao drugi najveći slovenski osiguravatelj

Bez autora
Jan 05 2020

Adriatic Slovenica postala je s novom godinom dio Generali grupacije spajanjem s Generali Zavarovalnicom. Spojeni osiguratelj zove se Generali, a društvo Adriatic Slovenica izbrisano je.

- Osiguravajuće društvo Generali postaje jedan od najvećih igrača na slovenskom tržištu osiguranja i uspostavlja čvrste temelje za daljnje jačanje svoje tržišne pozicije. Kao najveće međunarodno osiguravajuće društvo u Sloveniji kombiniramo više od 660.000 osiguranika s više od milion polica osiguranja", rekla je predsjednica Uprave Vanja Horvat.

U 2018. godini Generali osiguranje i Adriatic Slovenica zajedno su imali 407,2 miliona eura obračunanih bruto premija.

"S financijski jakim i međunarodno priznatim vlasnikom Generali CEE Holdinga dodatno ćemo ojačati našu prisutnost u Sloveniji - kroz sveobuhvatni asortiman osiguranja, asistenskih usluga, jake prodajne mreže i nagodbe o kvalitetnim zahtjevima, dodala je Horvatova.

Adriatic Slovenicu lani je od KD Grupe kupio Generali CEE, koji je dio talijanske Generali Group. Otkupna cijena za stopostotni udio iznosila je 245 milijuna eura, a stjecanjem Adriatica Slovenica i KD Sklada (sada Generali Investments) Generali je postao drugo najveće osiguravajuće društvo u zemlji.

Najveći osiguravatelj je Zavarovalnica Triglav.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik