Obaveštenje ponuđačima u postupcima javnih nabavki

Bez autora
Jul 05 2020

Agencija za privredne registre je na svojoj internet stranici objavila Obaveštenje svim zainteresovanim za upis u Registar ponuđača ili dobijanje potvrde o nepostojanju osnova za isključenje iz postupka javne nabavke, da će se od ponedeljka, 6. jula 2020. godine, sva dokumentacija propisana Zakonom o javnim nabavkama potrebna za dokazivanje nepostojanja osnova za isključenje iz postupka javne nabavke, pribavljati po službenoj dužnosti.

Iz navedenog proizlazi da je za upis u Registar ponuđača ili dobijanje potvrde o nepostojanju osnova za isključenje iz postupka javne nabavke potrebno dostaviti odgovarajuću registracionu prijavu, odnosno zahtev i dokaz o uplati propisane naknade za postupak registracije.

Takođe, APR je objavila vest da su se 1. jula 2020. godine stekli uslovi za brisanje registrovanih ponuđača iz Registra ponuđača APR-a koji nisu podneli dokumentaciju kojom dokazuju nepostojanje osnova za isključenje iz postupka javne nabavke.

Registrator Registra ponuđača će, po službenoj dužnosti, doneti rešenja o brisanju iz Registra, nakon obrade svih podnetih zahteva za izdavanje potvrde o nepostojanje osnova za isključenje iz postupka javne nabavke.

Do donošenja rešenja o brisanju iz Registra, svi registrovani ponuđači mogu podneti zahtev za dobijanje potvrde o nepostojanje osnova za isključenje iz postupka javne nabavke, a nakon brisanja mogu podneti registracionu prijavu za ponovni upis ponuđača u Registar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik