PPF osnovao Cetin grupu u regionu centralno-istočne Evrope

Bez autora
Jul 02 2020

PPF Telekom grupa objavila je završetak izdvajanja infrastrukture u Telenorovim poslovnim jedinicama u Srbiji, Mađarskoj i Bugarskoj.

Ta grupa je objavila i osnivanje tri nove organizacije koje će poslovati u okviru Cetin grupe.

Telenor Srbija izdvojila je telekomunikacionu infrastrukturu u nezavisnu kompaniju pod nazivom Cetin d.o.o. Kako se navodi, dve kompanije imaće različit operativni model, poslovnu orijentaciju i upravljački fokus.

Telenor Srbija će se u potpunosti fokusirati na korisnike, njihove potrebe i kvalitet usluge. Kompanija će zadržati licence za mobilnu i fiksnu telefoniju, kao i regulatornu odgovornost za ispunjavanje svih obaveza u vezi sa mrežom.

Cetin, kao tehnološka kompanija, biće usmeren na unapređenje kvaliteta telekomunikacione infrastrukture i njeno održavanje, efikasno korišćenje resursa i kapaciteta, kao i primenu novih rešenja.

Cetin će u Srbiji upravljati svim aspektima mrežne infrastrukture i IT operacija. Kompanija će u potpunosti biti posvećena unapređenju kvaliteta telekomunikacione infrastrukture, bržoj primeni novih tehnologija i energetski efikasnih rešenja i još boljem, dugoročno održivom investiranju, navodi se u saopštenju.

Uz manju upotrebu energije, jedan od efekata biće i smanjenje uticaja na životnu sredinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik