Sava Re preuzima osiguravajuće društvo NLB Vita

Bez autora
Dec 29 2019

Slovenski reosiguratelj Sava Re priopćio je u petak da je potpisao ugovor s zajmodavcem Novom ljubljanskom bankom (NLB) o kupovini 100% temeljnog kapitala životnog osiguranja NLB Vita.

- Akvizicija NLB Vita predstavlja važan korak za Sava Insurance Group u konsolidaciji svog položaja na slovenskom tržištu životnih osiguranja, navedeno je u obavijesti na Ljubljanskoj burzi.

Očekuje se da će se transakcija zatvoriti sredinom 2020., naveo je reosiguravatelj, te dodao da završetak transakcije ovisi o određenim suspenzijskim uvjetima i regulatornom odobrenju.

- Pentracija slovenskog životnog osiguranja i premija životnog osiguranja u postotku bruto domaćeg proizvoda (BDP) slabiji su od rasta zrelijih evropskih tržišta, zbog čega vjerujemo da postoji potencijal za razvoj i organski rast", dodao je Sava Re.

Partnerstvo u bankarskom osiguranju između NLB Vita i NLB nastavit će se razvijati jer je banka i dalje primarni kanal prodaje, saopćio je Sava Re, dodavši da je jačanje partnerstva s bankama i razvoj kanala prodaje bankoosiguranja važan strateški cilj Sava osiguravajuće grupacije.

Prema podacima za 2018. godinu, NLB Vita bilo je drugo najveće životno osiguranje u Sloveniji s tržišnim udjelom od 14,8%.

Tvrtka je osnovana kao zajedničko ulaganje 50/50 NLB-a i KBC-a sa sjedištem u Belgiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik