REKOM mreža pomirenja: Poziv za male projekte

Bez autora
Sep 21 2021

REKOM mreža pomirenja poziva organizacije civilnog društva (OCD) iz Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore i Srbije da prijave male projekte koji doprinose uspostavljanju tranzicione pravde, izgradnji poverenja i regionalnom pomirenju.

Naziv donatora

Evropska unija

Rok za prijavu na konkurs

16.10.2021

Ko može da konkuriše?

Organizacije civilnog društva

Minimalni i maksimalni iznos sredstava po projektu

od 2.000 do 7.000 €

Vrsta podrške

Bespovratna sredstva (grant šeme)
Oblast podrške
Međunarodna saradnja

Međunarodna saradnja

Ostalo

Tranziciona pravda, izgradnja poverenja i regionalno pomirenje

Ciljna grupa podrške

Organizacije civilnog društva

Geografska oblast podrške

Cela Srbija

Predviđeni period trajanja projekta

8 meseci

Posebni zahtevi donatora

Predlog projekta treba da doprinosi širenju znanja o utvrđenim sudskim činjenicama o žrtvama i zločinima i da podstiče empatiju prema žrtvama, doprinosi pomirenju između zajednica, smanjivanju prostora za laži i političke interpretacije prošlosti; doprinosi izgradnji kulture sećanja na sve žrtve bez obzira na etničku pripadnost i da podstiče kritičko mišljenje o prošlosti i pomirenju. Organizacije moraju imati aktivističko iskustvo u oblasti ljudskih prava i/li tranzicione pravde. Prednost imaju organizacije sa iskustvom u sprovođenju aktivnosti za uspostavljanje tranzicione pravde, i projekti koji se bave pitanjima roda, mladim i/li žrtvama, kao i projekti koji će se sprovoditi u manjim mestima.

Kako se konkuriše

Prijavu čine: - Popunjen prijavni formular u kom se navodi i okvirna suma za realizaciju, koja može da varira do 20% u odnosu na finalni odobreni iznos; - Skenirana potvrda o registraciji, izdata od strane nadležne institucije. Prijave se šalju elektronski, e-mailom na: regional@recom.link, sa naslovom: Predlog projekta u okviru poziva Podrška lokalnim organizacijama civilnog društva u inicijativama tranzicione pravde i izgradnje poverenja na Zapadnom Balkanu – REKOM mreža pomirenja (Europe Aid/168130/DH/ACT/Multi).

https://www.recom.link/bhsc/poziv-za-male-projekte/

Više informacija možete pronaći na sajtu www.grantovi.com.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik