Trideset radnika u Slobodnoj zoni Priboj ostalo bez plate

Bez autora
May 19 2020

Trideset radnika kompanije Nest grup, koja je poslovala u Slobodnoj zoni Priboj, duže od godinu dana, kako tvrde, nisu primili platu.

Ova kompanija bavi se proizvodnjom modularnih stambenih i nestambenih objekata, a u Priboju je svoje pogone otvorila pre dve godine.

"Od decembra 2018. godine nismo primili nijednu platu. Mesecima smo radili bez dinara, kada bi pitali kad će isplatiti novac, uvek bi rekli 'da će biti uskoro'. Nisu nam overene knjižice, a najteže je to što oni ne žele da nas odjave i ne možemo svoja prava da ostvarimo ni preko službe za zapošljavanje", kaže za Rinu Predrag Nikačević, koji je bio poslovođa u pogonu ove fabrike.

Međutim, kako agencija RINA saznaje, ni lokalna samouprava nekoliko meseci nakon dolaska ove kompanije u Slobodnu zonu nije bila zadovoljna načinom poslovanja preduzeća i raskinula je ugovor jer Nest gruap nije poštovala uslove, ali zaposleni su poverovali poslodavcima nadajuću se obećanoj velikoj plati.

"Ispostavilo se, nažalost, da smo mi bili u pravu. Nama su potrebni čestiti investitori, ispraznili smo taj prostor, i on će biti ponuđen sledećim investitorima koji su veoma zainteresovani za Slobodnu zonu", kažu u lokalnoj smoupravi.

Inače, trideset radnika koji nisu bili plaćeni u kompaniji Nest grup imaće mogućnost da posao dobiju u jednoj od osam kompanija u Slobodnoj zoni, gde je zaposleno 500 radnika.


Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik