Bosnalijek utrostručio proizvodnju dezinfekcijskih sredstava

Bez autora
Apr 05 2020

U kompaniji Bosnalijek su itekako svjesni uloge i značaja kojeg trenutno imaju za cijelu BiH kada je u pitanju pandemija koronavirusa, te stoga, naglašavaju da nastavljaju raditi kako bi odgovorili tim očekivanjima.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović rekao je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) da je ta kompanija od početka krize uzrokovane pandemijom COVID-19 organizirao svoj rad u skladu sa dva temeljna cilja.

Zahvalio se radnicima

- Prvi je osiguravanje maksimalne zaštite naših radnika, a drugi je nesmetano snabdijevanje tržišta Bosne i Hercegovine svim našim proizvodima. Za sada uspješno ispunjavamo oba postavljena cilja. To je zasluga prije svega naših radnika koji rade u otežanim uslovima, s obzirom na nivo stresa kojem smo svi izloženi, te nizu restriktivnih mjera koje smo poduzeli kako bi sačuvali njihovo zdravlje“, rekao je Uzunović.

On se zahvalio radnicima Bosnalijeka na predanom i odgovornom radu.

- Mi smo svi u Bosnalijeku itekako svjesni uloge i značaja kojeg trenutno imamo za cijelu Bosnu i Hercegovinu i nastavit ćemo raditi kao i do sada kako bi odgovorili tim očekivanjima“, kazao je Uzunović.

Generalni direktor Bosnalijeka je potvrdio kako su uspjeli osigurati da njihova proizvodnja u ovim vanrednim uslovima obezbjeđuje sve ono što proizvode tako da na tržište BiH isporučuju sve što i inače imaju u svom proizvodnom programu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik