Dina-Petrokemija: 34 milijuna eura za dogradnju i izgradnju proizvodnog pogona

Bez autora
Apr 18 2010

Tvrtka Dina-Petrokemija, članica Dioki grupe, zajmom vrijednim 34 milijuna eura o kojemu su ugovor potpisali Europska investicijska banka i Hrvatska banka za obnovu i razvitak, financirat će dogradnju i izgradnju proizvodnog pogona u Omišlju. Za Dina-Petrokemiju, članicu Dioki grupe, od iznimnog je značaja potpisivanje tog ugovora, kojim je HBOR osigurao sredstva za financiranje dovršetka projekta ponovnog pokretanja VCM postrojenja i izgradnje PVC postrojenja u Dina-Petrokemiji. Sredstva namijenjena Dini-Petrokemiji bit će utrošena za završetak započetog investicijskog ciklusa ukupne vrijednosti 100 milijuna eura, kojim će se ponovno u Hrvatskoj pokrenuti "vinilni lanac". Uspostavljanje proizvodnje VCM-a i PVC-a na istoj lokaciji pozicionirat će Dinu kao jedinog regionalnog proizvođača tog tipa, čiji će proizvod uglavnom biti namijenjen izvozu.

Dina-Petrokemija: 34 milijuna eura za dogradnju i izgradnju proizvodnog pogonaTvrtka Dina-Petrokemija, članica Dioki grupe, zajmom vrijednim 34 milijuna eura o kojemu su ugovor potpisali Europska investicijska banka i Hrvatska banka za obnovu i razvitak, financirat će dogradnju i izgradnju proizvodnog pogona u Omišlju.

Za Dina-Petrokemiju, članicu Dioki grupe, od iznimnog je značaja potpisivanje tog ugovora, kojim je HBOR osigurao sredstva za financiranje dovršetka projekta ponovnog pokretanja VCM postrojenja i izgradnje PVC postrojenja u Dina-Petrokemiji, navodi se u priopćenju Diokija objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Sredstva namijenjena Dini-Petrokemiji bit će utrošena za završetak započetog investicijskog ciklusa ukupne vrijednosti 100 milijuna eura, kojim će se ponovno u Hrvatskoj pokrenuti "vinilni lanac", ističe se u priopćenju.

Kako se dodaje, uspostavljanje proizvodnje VCM-a i PVC-a na istoj lokaciji pozicionirat će Dinu kao jedinog regionalnog proizvođača tog tipa, čiji će proizvod uglavnom biti namijenjen izvozu.

Proizvodnja VCM-a započet će krajem svibnja, a projekt izgradnje postrojenja za proizvodnju PVC-a je u tijeku, navode iz Diokija.

Predstavnici HBOR-a i EIB-a jučer su u Zagrebu potpisali dva ugovora o zajmovima ukupne vijednosti 284 milijuna eura. Prvi zajam u iznosu od 250 milijuna eura namijenjen je financiranju malog i srednjeg poduzetništva, infrastrukturnih projekata u javnom sektoru i srednje kapitaliziranih poduzeća, a drugi u iznosu od 34 milijuna eura financiranju dogradnje i izgradnje proizvodnog pogona Dina-Petrokemije Omišalj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik