Do kraja godine završetak prvih stanova za bezbednjake u Kragujevcu

Bez autora
May 19 2020

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je radove na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Kragujevcu, najavivši tom prilikom da se do kraja godine očekuje useljenje prvih stanara.

Mihajlović je podsetila na to da se trenutno u Kragujevcu gradi 216 stanova, uz napomenu da je u planu da u tom gradu bude izgrađeno oko 1.000 jeftinih stanova, pri čemu je ukupna vrednost te investicije 33 miliona evra.

Stanove za snage bezbednosti gradimo u još sedam gradova i njihova vrednost je veća od 70 miliona evra. To su ogromna sredstva koja država izdvaja iz budžeta kako bi obezbedila uslove za one ljude kojima je to najpotrebnije, a koji prethodnih 20 do 30 godina nisu mogli da dođu do pristojnog stana, istakla je potpredsednica Vlade.

Ona je navela da je od 216 stanova koji se grade u Kragujevcu polovina već prodata i ugovori su pripremljeni, izrazivši očekivanje da će i druga polovina biti prodata onima za koje se i grade – pripadnicima policije i vojske, a možda i nastavnicima i zdravstvenim radnicima.

Nadam se da ćemo na jednoj od sednica Komisije i Vlade imati dogovor o tome da prosvetni i zdravstveni radnici, pre svega oni koji su u protekla dva meseca bili pravi heroji, imaju mogućnost da dođu do ovakvih stanova. To je nešto na čemu je resorno ministarstvo radilo u prethodnom periodu, rekla je Mihajlović.

Pre obilaska radova na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti, potpredsednica Vlade je obišla i radove na izgradnji poslednje deonice auto-puta Kragujevac–Batočina, koja će, kako je najavila, biti završena u septembru.

Tada ćemo imati potpuno završenu deonicu, na kojoj se predugo radilo, rekla je ona i dodala da su svi projekti u Kragujevcu rezultat dobre saradnje Vlade Srbije, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Grada Kragujevca.

Prema njenim rečima, taj grad je izdvojio deo novca za infrastrukturu koja je bila potrebna za početak izgradnje stanova, a veći deo je obezbedilo Ministarstvo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik