Industrijska proizvodnja veća za 7,4 odsto

Bez autora
Apr 15 2010

Industrijska proizvodnja u Federaciji /FBiH/ u martu ove godine u odnosu na prethodni mjesec bila je veća za 7,4 odsto. Industrijska proizvodnja u FBiH u ovom mjesecu u odnosu na prosječnu mjesečnu proizvodnju iz 2009. godine manja je za 0,3 odsto, a u odnosu na proizvodnju iz istog mjeseca prošle godine veća je za 2,5 odsto. Ukupna industrijska proizvodnja u periodu januar-mart u odnosu na isti period 2009. godine veća je za dva odsto, u oblasti vađenja ruda i kamena manja je za 5,7 odsto, u oblasti prerađivačke industrije veća je za 0,5 odsto, a u segmentu proizvodnje i snabdijevanja električnom energijom, gasom i vodom veća je za 10,7 odsto. Ukupan indeks potrošačkih cijena u martu ove godine viši je za 0,1 odsto u odnosu na prethodni mjesec, za 1,8 odsto viši je u odnosu na prosjek 2009. godine, a u odnosu na prosjek 2005. godine viši je za 17,9 odsto. U prva tri mjeseca ove godine u odnosu na isti period prethodne godine, ukupan indeks potrošačkih cijena je viši za jedan odsto.

Industrijska proizvodnja veća za 7,4 odstoIndustrijska proizvodnja u Federaciji /FBiH/ u martu ove godine u odnosu na prethodni mjesec bila je veća za 7,4 odsto, saopšteno je iz federalnog Zavoda za statistiku.

Industrijska proizvodnja u FBiH u ovom mjesecu u odnosu na prosječnu mjesečnu proizvodnju iz 2009. godine manja je za 0,3 odsto, a u odnosu na proizvodnju iz istog mjeseca prošle godine veća je za 2,5 odsto.

Ukupna industrijska proizvodnja u periodu januar-mart u odnosu na isti period 2009. godine veća je za dva odsto, u oblasti vađenja ruda i kamena manja je za 5,7 odsto, u oblasti prerađivačke industrije veća je za 0,5 odsto, a u segmentu proizvodnje i snabdijevanja električnom energijom, gasom i vodom veća je za 10,7 odsto.

Ukupan indeks potrošačkih cijena u martu ove godine viši je za 0,1 odsto u odnosu na prethodni mjesec, za 1,8 odsto viši je u odnosu na prosjek 2009. godine, a u odnosu na prosjek 2005. godine viši je za 17,9 odsto.

U prva tri mjeseca ove godine u odnosu na isti period prethodne godine, ukupan indeks potrošačkih cijena je viši za jedan odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik