Najskuplji brod iz Kraljevice

Bez autora
Apr 18 2010

U brodogradilištu Kraljevici porinut je brod Bella Desgagnes. S cijenom od 40 milijuna eura to je najskuplji brod izgrađen u tom brodogradilištu. Bella Desgagnes dug je 95,1 metar, širok 19,35 metara, a nosivost mu je 1071 tonu. Brod se sastoji od tri palube, 63 kabine, a namijenjen je prijevozu 380 putnika, 125 kontejnerskih jedinica te automobila. Njegova je posebnost i što može ploviti ledenim morima. Izgradnja broda počela je u prosincu 2008. godine, a naručitelj je kompanija Transport Desgagnes iz Kanade. Potpuno će biti opremljen i dovršen do kraja godine, kada kreće na put za Kanadu.

Najskuplji brod iz KraljeviceU brodogradilištu Kraljevici porinut je brod Bella Desgagnes. S cijenom od 40 milijuna eura to je najskuplji brod izgrađen u tom brodogradilištu.

Bella Desgagnes dug je 95,1 metar, širok 19,35 metara, a nosivost mu je 1071 tonu. Brod se sastoji od tri palube, 63 kabine, a namijenjen je prijevozu 380 putnika, 125 kontejnerskih jedinica te automobila.

Njegova je posebnost i što može ploviti ledenim morima. Izgradnja broda počela je u prosincu 2008. godine, a naručitelj je kompanija Transport Desgagnes iz Kanade. Potpuno će biti opremljen i dovršen do kraja godine, kada kreće na put za Kanadu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik