Počela rasprodaja Uljanikove imovine

Bez autora
Aug 02 2020

Nekadašnji potencijalni strateški partner Uljanika, vlasnik Kermas energije Danko Končar, pokrenuo je prodaju Uljanikove nekretnine na koju se svojedobno uknjižio zbog pozajmice za plaće radnicima pulskoga brodogradilišta.

O tome hoće li svoja potraživanja prenijeti u temeljni kapital nove tvrtke Uljanik Brodogradnja 1856 ili se žele naplatiti njihovom prodajom - odluku uskoro moraju donijeti i ostali vjerovnici.

Popularno zvana Kasarna, nekada poslovni centar Uljanika, više milijuna kuna vrijedna je nekretnina u središtu Pule. Sada je u njoj ispostava zdravstvenog osiguranja, no uskoro se seli. Trgovci nekretninama tvrde riječ je o iznimno atraktivnoj zgradi.

- Svakako jedan kvalitetan hostel, možda za mlade, al da ga se upotpuni s različitim sadržajem, može biti interesantna varijanta, rekao je vlasnik agencije za nekretnine, Pula Nenad Popović.

Zasad za to nije zainteresiran Danko Končar, Kasarnin većinski hipotekarni vjerovnik.Na račun 12 milijuna eura za plaće Uljanikovcima, dobio je njezinu trećinu. Uljanik je za njega završena priča.

- Bile su divergentne snage koje su vukle u raznim pravcima i onda je to jednostavno moralo tako završiti, pogubno prvo za Uljanik kao Uljanik, rekao je vlasnik "Kermas energije" Damir Končar.

S pogledom na neostvareni projekt, radi na prvome dijelu turističkoga kompleksa za koji je koncesiju dobio na 50 godina. Marini i hotelu na otoku Katarina, vrijednima više od 20 milijuna eura.

- Infrastruktura je manje više dovedena, a sad ovo ostalo je golemi posao, mi se nadamo da ćemo biti do proljeća iduće godine s dijelom marine u funkciji, dodao je Končar.

Uljanikovci, koji od brodogradnje i dalje ne odustaju, o susjedu Končaru ne žele. Za prodaju Kasarne znaju.

- To je u vlasništvu Brodogradilišta u stečaju, ti objekti nisu potrebni za nastavak djelatnosti brodogradnje i jedino što ostaje jest emocionalna žal jer je ta Kasarna oduvijek bila Uljanikova, a sad će biti od onoga tko je kupi,ne, naglasio je radnik Uljanik Brodogradilišta u stečaju Samir Hadžić.

Pogled im je uprt u budućnost, u stočara, gradnju 526 koja bi, potporom države,  početkom iduće godine mogla biti prvi posao nove tvrtke Uljanik Brodogradnja 1856.

Dotad će stotinjak zaposlenika raditi na održavanju dvaju jaružara nekadašnjeg Uljanikovog poslovnog partnera, Jan de Nulla.

Svjetska ga je kriza privezala uz kraj, a zbog dugogodišnje dobre suradnje svoje je povjerenje povjerio baš Puljanima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik