Posle dvonedeljne pauze, somborska fabrika Fiorano počela sa radom

Posle dvonedeljne obustave rada, somborska fabrika Fiorano (Calzedonia grupa) počela je da radi.

Od proglašenja vanrednog stanja 15. marta, odlučili su da naprave, kako kažu, dvonedeljnu dobrovoljnu i preventivnu samoizolaciju svih zaposlenih.

Ovo su uradili da bi se utvrdilo zdravstveno stanje svakog zaposlenog i dobilo na potrebnom vremenu oko organizacije za sprovođenje zaštitnih mera koje bi primenjivali prilikom ponovnog pokretanja proizvodnje, objašnjavaju za RTV nadležni u somborskom Fioranu.

"Zaposleni su pozvani da se odazovu na rad bez pretnji ili uslova. Naglasili smo da svako ko se ne oseća sigurno u bilo kojem pogledu - ne mora doći. Zaposleni, kojima posao dopušta da rade od kuće na taj način su i organizovani. Fiorano zapošljava 1.700 radnika, a od toga je 350 porodilja. Zaključili smo da je 1.350 aktivnih radnika, pa su podeljeni u dve fabrike Kula i Sombor, a na tri dela da bi se smanjila koncentracija radnika. Proizvodnja je organizovana u radnom vremenu od 07:00 do 15:00 svaki drugi dan. Na taj način je ostavljeno svakom zaposlenom sledeći dan slobodan za obavljanje ostalih neophodnih obaveza po njih", kažu u fabrici.

Kompanija Fiorano je napravila 23.000 zaštitnih maski u prvim danima pojave korona virusa, koje je donirala bolnicama, policiji, carini i ostalim važnim institucijama.

"Naravno uz našu regularnu proizvodnju nastavljamo i sa šivenjem maski a danas idemo u realizaciju vizira za zaštitu lica pa ako se pokaže uspešnim nadamo se da ćemo razveseliti naše zdravstvene radnike", ističu za RTV u Fioranu.

Dodaju da su zarad bezbednog rada po radnike preduzeli sve zaštitne mere:

"Urađena je dezinfekcija spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora natrijum hipohloridom, na ulazu u fabriku se obavlja dezinfekcija kako obuće tako i ruku, a svakoj grupi je podeljeno dezinfekcijsko sredstvo za ruke koje mogu upotrebljivati u svakom momentu. Takođe, podeljene su zaštitne maske, a udaljenost između mašina iznosi 1,5 metar, tako da je ispoštovan minimalan razmak. Za naše zaposlene su na svim vidnim mestima polepljena objašnjenja i uputi o merama i postupcima, kojih se moraju pridržavati u ovakvim situacijama: prati ruke, ne dodirivati lice, držati neophodan razmak...Znamo da je ovo izuzetno teška situacija za sve nas, nadajmo se da će trajati što kraće i da će se završiti na najbolji način po sve nas", zaključuju u fabrici Fiorano Sombor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik