Procenjena grupa "Protek"

Bez autora
Apr 05 2010

Grupa "Protek", najveći ruski farmaceutski holding, objavila je nameru da objavi inicijalnu javnu ponudu akcija (IPO) na ruskim berzama, očekujući da u maju i junu privuče oko 400 miliona dolara.Za sada nije preciziran udeo akcija predviđenih za prodaju, a one će biti ponuđene i institiucionalnim investitorima van granica Rusije. Polovinu ostvarenih sredstava dobiće akcionari kompanije, a ostalo sama kompanija, koja će sredstva usmeriti u naučna istraživanja, povećanje liste brendova i razvoj apotekarske mreže.

Procenjena grupa "Protek"Grupa "Protek", najveći ruski farmaceutski holding, objavila je nameru da objavi inicijalnu javnu ponudu akcija (IPO) na ruskim berzama, očekujući da u maju i junu privuče oko 400 miliona dolara.

Za sada nije preciziran udeo akcija predviđenih za prodaju, a one će biti ponuđene i institiucionalnim investitorima van granica Rusije.

Polovinu ostvarenih sredstava dobiće akcionari kompanije, a ostalo sama kompanija, koja će sredstva usmeriti u naučna istraživanja, povećanje liste brendova i razvoj apotekarske mreže.

Akcije "Proteka" plasiraće kompanije "Tantara holdings" i "Streitum investments" registrovanie na Kipru.

Grupa "Protek", koja objedinjuje tri kompanije, mrežu apoteka "Rigla", proizvodni kompleks "Soteks" i distributera lekova "Protek", 2008. godine ostvarila je konsolidovan prihod od 77,51 milijardu rubalja (2,6 milijardi dolara).

Prrema podacima sa kraja 2009. godine, prodaja kompanije porasla je za 18 odsto u odnosu na 2008. godinu, premašivši 91,5 milijardi rubalja (3,1 milijarde dolara).

Neto dugovanja kompanije u prošlog godini procenjuju se na oko 70 miliona dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik