Punjači za električne automobile iz FEMAN-a

Fabrika elektro-materijala i alata "FEMAN" iz Jagodine proizvela je univerzalni punjač za elektrovozila i električne automobile, koji automobile sa baterijom od 24 KWH puni za 20 minuta.

Punjač je softverski prilagođen srpskoj elektro mreži i može da se postavi na svim objektima koji imaju dovod industrijske struje, ima konektore za američka, japanske i evropska vozila, prošao je sve ateste, ravan je svetskom, a četiri puta je jeftiniji, rekli su danas Tanjugu stručnjaci ove fabrike.

Uz to ima "integaraciju sa nekoliko rešenja za platne i fakturne račune, omogućava lako i sigurno plaćanje putem platnih terminala, opremljen je i internet aplikacijama koje korisnicima pružaju mogućnost jednostavnog priključenja njihovih uređaja na različite softverske sisteme energetskih mreža", objašnjavaju u FEMANU i ističu da "ta mogućnost olakšava daljinsko plaćanje, održavanje i nadogradnju funkcija".

Težak je 270 kilograma, namenjen je prvenstveno za obezbeđivanje saobraćane infrastrukture električnih vozila, kao punjačku stanicu na autoputevima, taksi stanicama sa elektroautomobilima i za infrastrukturu specijalnih elektro vozila za parking servise, parking supermarketa, samostojeći je...

"Punjač objedinjuje sva tri postojeća standarda koja postoje za punjenje, a svaki od tri priključka ima snagu od 60 KWH.

FEMAN je za ovaj punjač, dobio "posebno priznanje" Eko auto u kome stoji da se dodeljuje "za osvajanje proizvodnje univerzalnog punjača za elektro vozila i električne automobile". Svečano uručenje trebalo je biti na ovogodišnjem Sajmu automobila u Beogradu, koji je odgođen zbog pandemije korona virusom. Reč je o ekološkoj nagradi.

Fabrika FEMAN je vlasništvo Miodraga Nikolića, jedna je od najstarijih privatnih fabrika u Srbiji. Zapošljava 270 radnika i pravi preko 2.000 proizvoda.

Nikolić, koji je i direktor, tvrdi za Tanjug, da je njegova fabrika "najveći proizvođač kablovskog i spojnog pribora, elektro materijala, poliesterskih merno razvodnih ormara, uljne, indusrijske LED, natrijum i metal halogene rasvete, toplih pumpi, solarnih kolektora, alata i instalacionog pribora, na Balkanu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik