Skupština Aluminija prihvatila ponudu Abraham grupe

Bez autora
Apr 06 2020

Skupština dioničara Aluminija prihvatila je ugovor o najmu od strane Abraham grupacije. Ponuda je prihvaćena velikom većinom glasova, a tek jedan od članova bio je protiv. Riječ je o predstavniku malih dioničara Zlatku Topići – Beli.

– Skupština je sazvana da bi se zadovoljili nalogodavci i kompanija poklonila lobijima čiji kapital iznosi dvije hiljade maraka, rekao je Topić.

Tvrdio je i kako je odluka protivna u odnosu na ono što piše u važećim zakonima.

– Podnijet ćemo krivične prijave i tužbe protiv svih počinitelja ovog djela, dodao je.

Opunomoćenik Vlade FBiH Stipo Buljan najavio je prijem 80 novih radnika i skoro otvaranje pogona Aluminija. Navodi i kako postoje klauzule kako se i kada može eventualno raskinuti ugovor.

Predsjednik Nadzornog odbora Aluminija Zdenko Klepić je rekao da je pred Aluminijem i novim investitorom prva trećina posla, a da će svi na koncu biti sretni kada dođe do finalne trećine u kojoj bi se trebala pokrenuti proizvodnja.

Novinare je interesovalo i šta je promijenjeno u ugovoru u odnosu na februarsku ponudu koja je glatko odbijena.

– Izmijenjeno je dosta stvari. Udovoljeno je onome što je tražila Vlada FBiH. Sve je ispoštovano. Teško je o rokovima obzirom na uslove koje danas imamo, ali mislim da bi sve ovo trebalo oživjeti za par mjeseci, kazao je Klepić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik