Grad Čačak raspisao tender za kupovinu robota

Bez autora
May 17 2020

Grad Čačak je u petak raspisao tender za nabavku robota i opreme za robotiku za potrebe opremanja Naučno-tehnološkog parka u ovom gradu.

Javna nabavka je oblikovana u dve partije, gde prva partija podrazumeva nabavku samog robota, dok se druga partija odnosi na nabavku robotskog radnog prostora.

U konkursnoj dokumentaciji se navodi da je reč o dvoručnom kolaborativnom robotu mase 38 kilograma, pri čemu je neophodno da robotske ruke imaju jednu integrisanu kameru, servo gripere i vakuumske hvataljke.

Što se tiče ostalih tehničkih karakteristika, one obuhvataju integrisanu DeviceNet M/S fieldbus komunikaciju, zatim, integrisanu digitalnu DeviceNet IO kartica sa 8 ulaznih i 8 izlaznih signala, preciznost ponovljivosti programirane pozicije 0,02 milimetara, nivo zaštite IP 30, napajanje robotskog sistema 100-240 VAC, 50-60 Hz.

Dohvat ruke robota bi trebalo da iznosi 559 milimetara, dok bi nosivost ruke trebalo da iznosi 500 grama. Maksimalna brzina kretanja robotkse ruke je 1,5 metara u sekundi.

Druga partija tendera podrazumeva nabavku radnog prostora za robota, dimenzija 2400 mm h 1400 mm h 2000 mm, sačinjenog od radnog stola i zaštitnog prostora. Radni sto bi trebalo da bude napravljen od čeličnih cevi sa potrebnim otvorima za montažu robota, pokretnim trakama i oplatom sa dvokrilnim vratima sa prednje strane koja imaju mogućnost zaključavanja.

Naručilac dodaje je da u slučaju kvara uređaja ili bilo kakvih nepravilnosti u radu, ponuđač dužan da iste otkloni u roku od 48 sati. Ukoliko to nije moguće, onda je u obavezi da obezbedi zamenski uređaj istih ili boljih karakteristika.

Prema planu nabavki Grada Čačka za 2020. godinu, procenjena vrednost ove javne nabavke iznosi 5.300.000,00 dinara.

Rok za dostavljanje ponuda je 15. jun, a izbor najpovoljnije ponude vršiće se primenom kriterijuma najniža ponuđena cena.

Više detalja pronađite na sajtu www.tenderilive.com.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik