Inovacioni centar kompanije „Huavej“ koristiće svima u Srbiji

Bez autora
May 19 2020

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posetio je novi inovacioni razvojni centar kompanije „Huavej“ u Beogradu, gde su mu predstavljena tehnološka i inovaciona rešenja, koja će pružiti veću bezbednost i građanima olakšati život.

Popović je poručio da taj centar predstavlja nešto novo za inovacionu i tehnološku zajednicu u Srbiji, ali i poruku da je „Huavej“ došao u našu zemlju kako bi tu dugo ostao.

On je naveo da će inovacioni centar koristiti svima u Srbiji koji sarađuju sa tom kompanijom, kako lokalnim partnerima, tako i državnim institucijama, ali što je još važnije fakultetima i mladim talentima.

Ono na šta mogu da budu ponosni u kompaniji „Huavej“ jesu elementi veštačke inteligencije, istakao je ministar i dodao da su predstavljene i najnovije inovativne tehnologije koje mogu da koriste i državne institucije i privatne kompanije.

Popović je istakao da Srbija ima veliku čast da je takav centar otvoren u Beogradu, dodavši da je siguran u to da će mladi talenti i mladi inženjeri iz Srbije imati mogućnost da koriste ove najbolje resurse, dobiju ideje, ali i saznaju koji su trendovi i tendencije.

On se, nakon obilaska inovacionog i data centra, sastao i sa rukovodstvom kompanije „Huavej“ u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik