Mobilna aplikacija budućnost plaćanja u restoranima?

Bez autora
Jun 04 2020

Veliki lanci restorana pokušavaju da olakšaju plaćanje mušterijama koji ne žele da se izlažu riziku od zaraze koronavirusom, a mnogi predviđaju da će poručivanje i plaćanje hrane putem aplikacije na mobilnim telefonima postati dominantno u budućnosti, prenosi CNN.

Trend kojim se obeshrabruju kontakti s drugim ljudima otpočeo je još ranije uz prilagođavanje mušterija i restorana "novoj normalnosti", a većina restorana očekuje da će se ljudi sada umesto za plaćanje kreditnom karticom i gotovinom pre odlučiti da plaćaju i poručuju hranu putem mobilnih telefona, radi smanjenja mogućnosti zaraze koronavirusom.

Direktor Starbaksa Kevin Džonson je još početkom maja, kada je govorio o ponovnom otvaranju ovog lanca restorana, istakao da korišćenje gotovine stvara zabrinutost među mušterijama zbog koronavirusa.

On je tada saopštio da restoran uvodi dodatne opcije u svoju aplikaciju, kao što je naručivanje putem glasovne poruke uz pomoć Sirija. Aplikacija već pokazuje koji restorani nude opciju poručivanja preko mobilnog telefona.

Džonson je predvideo da će mobilna aplikacija postati dominantni oblik plaćanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik