Najbolje mobilne aplikacije za povećanje produktivnosti

Bez autora
May 10 2020

Široka upotreba pametnih telefona i korišćenje mnogobrojnih aplikacija omogućile su da u svega nekoliko klikova obavimo određene aktivnosti za koje nam je ranije bilo neophodno daleko više vremena.

Mobilne aplikacije su zaista olakšale svakodnevno funkcionisanje ljudi, te danas za svega par minuta možemo proveriti kursnu listu, pogledati vremensku prognozu, pročitati najnovije vesti ili prevoditi tekstove sa najrazličitijih jezika.

Pored najpopularnijih aplikacija, koje koristimo za svakodnevnu komunikaciju i zabavu, postoji čitav niz aplikacija koje su izuzetno korisne u poslovnom segmentu, jer doprinose uštedi vremena, boljoj organizaciji i povećanju produktivnosti. U nastavku vam donosimo listu najkorisnijih mobilnih aplikacija koje možete koristiti na poslu.

1. Google Goggles

Ova aplikacija funkcioniše po sličnom principu kao i Google naočare. Zahvaljujući njoj možete da fotografišete bilo koji predmet o kome želite da saznate određene informacije, a aplikacija će analizirati fotografiju i prikazati vam podatke o predmetu sa fotografije. Tako na primer, ukoliko fotografišete određeni proizvod i unesete fotografiju u aplikaciju, Google Goggles će vam prikazati detaljne informacije o modelu i proizvođaču proizvoda za samo nekoliko sekundi. Na ovaj način daleko brže dobijate tražene informacije nego postavljanjem upita o proizvodu o kom nemate apsolutno nikakve podatke.

2. Business Calendar Pro

Ova aplikacija je izuzetno efikasna za sve zaposlene koji u toku dana imaju pregršt obaveza i poslovnih sastanaka. Ono što izdvaja ovu aplikaciju od običnog kalendara koji koristimo na svom telefonu jeste mogućnost da u jednom potezu premeštate zakazane sastanke i obaveze na slobodna mesta u svom rasporedu. Takođe, možete da obrišete ili premestite više obaveza istovremeno. Aplikacija pruža bolji pregled zakazanih obaveza i pruža mogućnost da efikasnije organizujete svoje vreme, a zahvaljujući njoj možete na jednostavan način da uvezete ili izvezete predstojeće sastanke koristeći svoj e-mail.

3. Snowball

Snowball je besplatna aplikacija koja sve pristigle notifikacije na vaš telefon grupiše na jedno mesto, a zatim vam pruža mogućnost da odaberete koje od njih želite da vidite odmah čim se pojave, a koje naknadno. Poznato je da pametni telefoni često mogu biti prebukirani velikim brojem obaveštenja, pa u svim tim silnim notifikacijama možemo propustiti one koje su zaista važne. Zahvaljujući Snowball aplikaciji na jednostavan način možete dati prednost poslovnim mejlovima i obaveštenjima koja stižu od strane kolega ili nadređenih, u odnosu na sve ostale vrste notifikacija koje stižu na vaš uređaj.

4. Go Backup

Go Backup je aplikacija koja kreira sigurnosnu kopiju podataka koji se nalaze na vašem mobilnom uređaju. Ova aplikacija definitvno spada u red najkorisnijih, jer ukoliko vam se desi da greškom obrišete neki kontakt, poruku ili sačuvani dokument na svom telefonu, Go Backup može spasiti kopiju vaših kontakta, poruka, zapisa ili poziva. Isto tako, aplikacija može napraviti listu instaliranih aplikacija na vašoj SD kartici. Upotreba aplikacije je veoma jednostavna, te veoma lako možete odabrati za koje podatke želite da se napravi sigurnosna kopija ili da odaberete opciju da se to odradi za sve podatke koje imate na telefonu.

5. Greenify

Greenify je besplatna android aplikacija, koja će vam pomoći da rešite jedan od najvećih problema pametnih telefona - trajanje baterije. Naime, ova aplikacija pronalazi aplikacije koje na vašem telefonu troše najviše baterije, a takođe sprečava druge aplikacije da ne usporavaju telefon. Iako danas većina modernih telefona u sebi sadrži opciju za uštedu baterije, nju bi trebalo koristiti samo u kritičnim situacijama. Za sve ostale slučajeve Greenify je bolje rešenje, jer reguliše potrošnju baterije prilikom korišćenja drugih aplikacija. Greenify može biti spasonosan tokom dugog radnog dana kada vam punjač nije pri ruci.

6. Forest

Forest je još jedna besplatna aplikacija namenjena boljoj koncentraciji na poslu, pa samim tim i većoj produktivnosti. Cilj aplikacije jeste da udalji korisnike od mobilnih telefona, društvenih mreža i veb sajtova koje im odvlače pažnju dok su na poslu i pomogne im da se skoncentrišu na radne zadatke. Forest funkcioniše na veoma jednostavan način. Sve što treba da uradite jeste da nakon pokretanja aplikacije posadite drvo i nakon toga ostavite telefon sa strane. Ukoliko izađete iz aplikacije i pogledate pristiglo obaveštenje, posađeno drvo uvene. Ukoliko se pridržavate pravila i ne koristite mobilni dok drvo raste imate priliku da posadite čitavu šumu i sakupljate poene koje kasnije možete menjati za novu vrstu stabla i slično. Ova vrlo interesantna aplikacija vas može motivisati da se bolje skoncetrišete na svoje obaveze, a kao nagradu dobijate zasađenu čitavu šumu na svom mobilnom uređaju.

7. Focus@Will

Aplikacija Focus@Will pomaže korisnicima da poboljšaju svoju koncentraciju na radnom mestu na taj način što sadrži muziku koja stimuliše rad mozga i podstiče bolje pamćenje. Dakle, ukoliko vam je neophodna puna pažnja za određeni radni zadatak, a u tome vas ometa razgovor kolega u kancelariji, buka sa ulice i slično, samo stavite slušalice i uživajte u muzici koja je posebno kreirana sa ciljem da vam pomogne da se usredsredite. Grupa neurologa, koji su i tvorci aplikacije, tvrde da ona može popraviti vašu sposobnost koncentrisanja za čak 400 odsto koristeći “muzičke kanale odabrane na neurološkim princima". Muzika je komponovana tako da pomaže ljudima da se koncentrišu i “bez problema isključe sve što im smeta”, brže usvajaju informacije dok uče i lakše se fokusiraju na čitanje i pisanje. Osnovna verzija aplikacije je besplatna za iPhone i Android uređaje, dok se kompletne verzije sa svim funkcijama moraju platiti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik