400 milijuna za lokalne i županijske ceste

Bez autora
Aug 23 2012

Hrvatske ceste su svim županijskim upravama za ceste (ŽUC), njih ukupno 20, poslale prijedlog sporazuma kojim će se urediti način i rokovi realizacije projekata ulaganja u lokalne i županijske ceste do kraja ove godine, ukupne vrijednosti 400 milijuna kuna. Intencija je ulaganjem podići razinu kvalitete cesta i cestovne infrastrukture na lokalnoj razini, ali i uspostaviti novu praksu konstantnog ulaganja u te prometnice, što u konačnici diže ne samo kvalitetu svakodnevnog života građana, nego i jača gospodarstvo. Na temelju te inicijative županijske uprave za ceste su Hrvatskim cestama poslale projekte koje planiraju provesti do kraja 2012. godine, a HC je nakon analize sastavio nacrt sporazuma s planom u koje će projekte novac biti uložen. Odluka o izdvajanju dodatnih sredstava donesena je i s ciljem pokretanja investicijskog ciklusa, građevinskih operativa na lokalnim i županijskim razinama.

400 milijuna za lokalne i županijske cesteHrvatske ceste su svim županijskim upravama za ceste (ŽUC), njih ukupno 20, poslale prijedlog sporazuma kojim će se urediti način i rokovi realizacije projekata ulaganja u lokalne i županijske ceste do kraja ove godine, ukupne vrijednosti 400 milijuna kuna, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Intencija nam je ulaganjem podići razinu kvalitete cesta i cestovne infrastrukture na lokalnoj razini, ali i uspostaviti novu praksu konstantnog ulaganja u te prometnice, što u konačnici diže ne samo kvalitetu svakodnevnog života građana, nego i jača gospodarstvo, naglašava ministar Hajdaš Dončić.

Na temelju te inicijative županijske uprave za ceste su Hrvatskim cestama poslale projekte koje planiraju provesti do kraja 2012. godine, a HC je nakon analize sastavio nacrt sporazuma s planom u koje će projekte novac biti uložen.

Odluka o izdvajanju dodatnih sredstava donesena je i s ciljem pokretanja investicijskog ciklusa, građevinskih operativa na lokalnim i županijskim razinama, naglasio je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Edo Kos.

Osim toga, Hrvatske ceste su najavile županijskim upravama kako će im, na temelju ministrove odluke, dodijeliti i dodatnih 35 milijuna kuna, a u okviru ulaganja za investicijski potencijal. Županijske uprave za ceste će do kraja 2012. za investiranje u svoje ceste imati na raspolaganju 435 milijuna kuna, ističu iz Ministarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik