Agram Kaptol gradi marinu u Tisnom

Bez autora
Jul 26 2011

Vlada je na svojoj zadnjoj sjednici donijela odluku o davanju koncesije na pomorskom dobru u uvali Luka u Tisnom za potrebe gradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene - luke nautičkog turizma. Koncesija je dodijeljena na rok od 30 godina. Društvo Agram Kaptol d.o.o., kao ovlaštenik koncesije, obvezalo se plaćati godišnju naknadu za koncesiju od 7 kuna po četvornom metru, odnosno 443.415 kuna godišnje u jednom obroku, te 7,5 posto od ukupnoga godišnjih prihoda luke. Gradnja luke nautičkog turizma, odnosno marine s 220 vezova u moru u idiličnoj i od svih vjetrova dobro zaštićenoj morskoj uvali Luka, koja se nalazi na samom ulazu u Tisno na otoku Murteru, davnašnji je san svih žitelja tog turističkog mjesta, koje je pokretnim mostom spojeno s kopnom, odnosno otokom Murterom. Još prije dvije godine bio je raspisan prvi natječaj za dodjelu koncesije, ali je ubrzo poništen, pa je drugi objavljen krajem prošle godine.

Agram Kaptol gradi marinu u TisnomVlada je na svojoj zadnjoj sjednici donijela odluku o davanju koncesije na pomorskom dobru u uvali Luka u Tisnom za potrebe gradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene - luke nautičkog turizma.

Koncesija je dodijeljena na rok od 30 godina. Društvo Agram Kaptol d.o.o., kao ovlaštenik koncesije, obvezalo se plaćati godišnju naknadu za koncesiju od 7 kuna po četvornom metru, odnosno 443.415 kuna godišnje u jednom obroku, te 7,5 posto od ukupnoga godišnjih prihoda luke. Gradnja luke nautičkog turizma, odnosno marine s 220 vezova u moru u idiličnoj i od svih vjetrova dobro zaštićenoj morskoj uvali Luka, koja se nalazi na samom ulazu u Tisno na otoku Murteru, davnašnji je san svih žitelja tog turističkog mjesta, koje je pokretnim mostom spojeno s kopnom, odnosno otokom Murterom.

Još prije dvije godine bio je raspisan prvi natječaj za dodjelu koncesije, ali je ubrzo poništen, pa je drugi objavljen krajem prošle godine. Početkom veljače resorno je ministarstvo odabralo najboljeg ponuditelja, a na natječaj su se osim Agrama javili: ACI, šibenska tvrtka MarinaTek, Marina Tisno Luke, Intermarket Commerce, Future Pharos iz Betin i Marina Kornat-Tisno.

Tišnjanska vlast priželjkivala je odabir ACI-ja čija je ponuda bila dosta 'tanja' od odabrane, koju je ponudila tvrtka Agram Kaptol. ACI je, saznajemo, ponudio naknadu od 4,6 kuna po metru četvornom, 3 do 4 posto od ukupnog godišnjeg prihoda i ulaganje 92,8 milijuna kuna. Agram je ponudio ulaganje 98,5 milijuna kuna i zapošljavanje 80 radnika, dok je ACI navodio čak 116 radnika koje je mislio zaposliti. Kako neslužbeno saznajemo, osnivači Agrama Kaptol su Marko Vuković i Ivan Žabčić, inače suvlasnici tvornice pištolja HS Produkt Karlovac i tvrtke IM Metal iz Ozlja. Njihova se imena, saznajemo, vežu uz aferu Daimler.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik