Brazil spreman da investira 300 miliona evra u Srbiju

Bez autora
Feb 08 2012

Ministarstvo za energetiku i infrastrukturu Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Nacionalna razvojna banka Brazila spremna da investira više od 300 miliona evra u Srbiju. Ambasador Brazila u Beogradu Alešandre Neto u današnjem razgovoru sa ministrom Milutinom Mrkonjićem potvrdio je spremnost pomenute banke da ulaže u Srbiju. Neto je naveo da je veoma važno da brazilske kompanije u najkraćem mogućem roku pronađu značajno mesto u razvoju infrastrukture u Srbiji, s obzirom na povoljne okolnosti, gotove projekte i veliku spremnost pomenute razvojne banke da investira više od 300 miliona evra. Na sastanku, kojem je prisustvovao i predsednik brazilske kompanije "Zagore" za Evropu Rem Bruneli, bilo je reči i o učešću ove građevinske kompanije u tenderskoj proceduri za izgradnju Koridora 11, kao i u realizaciji projekta Beogradskog železničkog čvora. Ministar Mrkonjić je naglasio da bi investiranje Nacionalne razvojne banke Brazila u izgradnju Koridora 11 bila prva direktna prilika da se realizuje započeta saradnja.

Brazil spremna da investira 300 miliona evra u SrbijuMinistarstvo za energetiku i infrastrukturu Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Nacionalna razvojna banka Brazila spremna da investira više od 300 miliona evra u Srbiju.

Ambasador Brazila u Beogradu Alešandre Neto u današnjem razgovoru sa ministrom Milutinom Mrkonjićem potvrdio je spremnost pomenute banke da ulaže u Srbiju. Neto je naveo da je veoma važno da brazilske kompanije u najkraćem mogućem roku pronađu značajno mesto u razvoju infrastrukture u Srbiji, s obzirom na povoljne okolnosti, gotove projekte i veliku spremnost pomenute razvojne banke da investira više od 300 miliona evra.

U saopštenju se navodi da je na sastanku, kojem je prisustvovao i predsednik brazilske kompanije "Zagore" za Evropu Rem Bruneli, bilo reči i o učešću ove građevinske kompanije u tenderskoj proceduri za izgradnju Koridora 11, kao i u realizaciji projekta Beogradskog železničkog čvora.

MInistar Mrkonjić je naglasio da bi investiranje Nacionalne razvojne banke Brazila u izgradnju Koridora 11 bila prva direktna prilika da se realizuje započeta saradnja. Reč je o izgradnji 100 kilometara autoputa na Koridoru 11, pri čemu su radovi već počeli na deonici Obrenovac–Ub–Lajkovac–Ljig, dok je potreban novac za deonicu od Ljiga do Čačka, objasnio je Mrkonjić.

Ministar je istakao da je za Srbiju veoma značajno da brazilska država i kompanije postanu njen strateški partner, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik