Četiri kompaniije ulažu u Svilajnac

Bez autora
Mar 28 2010

Svilajnac je najverovatnije jedini grad u Srbiji u kom će do kraja godine početi da rade četiri kompanije u kojima će radno mesto dobiti polovina nezaposlenih. Sva četiri investitora ulažu u Svilajnac ukupno 17 miliona evra što će se drastično odraziti na prihode u gradskoj kasi. U industrijskoj zoni u Svilajncu uveliko se gradi nemačka fabrika za proizvodnju auto delova, zatim domaća firma za izradu mesnih prerađevina, kao i švajcarsko- holandska kompanija koja će prerađivati povrće, proizvedeno na području Svilajnca. Četvrti investitor je izraelska kompanija koja u plastenicima uzgaja začinsko bilje za izvoz. U jednom od ovih plastenika, biće uzgrajani prvi zasadi rukole u Srbiji. U ovoj industrijskoj zoni, koju je opštinska vlast u potpunosti infrastrukturno opremila, s prvim toplim danima, radi se ko u košnici. Broj stranih kompanija koje su već locirane u Svilajncu najbolje govori o poslovnoj atmosferi i merama lokalne vlasti za privlačenje stranih investicija.

Četiri kompaniije ulažu u SvilajnacSvilajnac je najverovatnije jedini grad u Srbiji u kom će do kraja godine početi da rade četiri kompanije u kojima će radno mesto dobiti polovina nezaposlenih.

Sva četiri investitora ulažu u Svilajnac ukupno 17 miliona evra što će se drastično odraziti na prihode u gradskoj kasi.

U industrijskoj zoni u Svilajncu uveliko se gradi nemačka fabrika za proizvodnju auto delova, zatim domaća firma za izradu mesnih prerađevina, kao i švajcarsko- holandska kompanija koja će prerađivati povrće, proizvedeno na području Svilajnca.

Četvrti investitor je izraelska kompanija koja u plastenicima uzgaja začinsko bilje za izvoz. U jednom od ovih plastenika, biće uzgrajani prvi zasadi rukole u Srbiji.

U ovoj industrijskoj zoni, koju je opštinska vlast u potpunosti infrastrukturno opremila, s prvim toplim danima, radi se ko u košnici. Broj stranih kompanija koje su već locirane u Svilajncu najbolje govori o poslovnoj atmosferi i merama lokalne vlasti za privlačenje stranih investicija.

Da će broj nezaposleniih u ovoj opštini biti manji, svedoči činjenica da je već nekoliko grupa nezaposlenih iz Svilajnca odlazilo na obuke u matičnu kompaniju u Nemačkoj.

Vlast u Svilajncu infrastrukturno oprema još jednu industrijsku zonu na površini od 25 hektara, koju će ponuditi Fijatovim kooperantima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik