Do sada prikupljeno preko 29 miliona dinara

Bez autora
Aug 03 2011

Inicijativa Rudarsko-topioničarskog basena Bor i opštine Bor pokrenuta početkom juna za akciju prikupljanja sredstava donatora, koja su usmerena na uređenje grada i javne radove, naišla je na dobar odziv. Do sada je prikupljeno je 29,3 miliona dinara od 45 donatora, među kojima je najviše poslovnih partnera kombinata bakra. O koordinaciji radova i kontroli trošenja donatorskih sredstava brinu dve komisije koje čine predstavnici RTB Bor, Opštine Bor i borskih javnih preduzeća. Prikupljanje sredstava nastavlja se i dalje, a za sada najveći donator je beogradski „Mejs“, firma koja obavlja konsultantske usluge za RTB Bor, zatim dve inostrane firme koje se bave otkupom sekundarnih sirovina - „Šolc“ i „Alex“, a znatna sredstva donirali su i švedski „Atlas Copco“, švajcarski „Glenkor“ i „Trafigura“, borski „Grandinženjering“, beogradski „Meser“, italijanski „Pometon“, banka Inteza... dok je raško preduzeće „Megalit-Šumnik“ besplatno završilo radove na kružnom toku kod Robne kuće u Boru.

Do sada prikupljeno preko 29 miliona dinaraInicijativa Rudarsko-topioničarskog basena Bor i opštine Bor pokrenuta početkom juna za akciju prikupljanja sredstava donatora, koja su usmerena na uređenje grada i javne radove, naišla je na dobar odziv.

Do sada je prikupljeno je 29,3 miliona dinara od 45 donatora, među kojima je najviše poslovnih partnera kombinata bakra.

O koordinaciji radova i kontroli trošenja donatorskih sredstava brinu dve komisije koje čine predstavnici RTB Bor, Opštine Bor i borskih javnih preduzeća.

Kako navode nadležni prikupljanje sredstava nastavlja se i dalje, a za sada najveći donator je beogradski „Mejs“, firma koja obavlja konsultantske usluge za RTB Bor, zatim dve inostrane firme koje se bave otkupom sekundarnih sirovina - „Šolc“ i „Alex“, a znatna sredstva donirali su i švedski „Atlas Copco“, švajcarski „Glenkor“ i „Trafigura“, borski „Grandinženjering“, beogradski „Meser“, italijanski „Pometon“, banka Inteza... dok je raško preduzeće „Megalit-Šumnik“ besplatno završilo radove na kružnom toku kod Robne kuće u Boru. Očekuje se da se akciji prikupljanja donatorskih sredstava priključe i drugi partneri, poslovne banke i privatni preduzetnici iz Bora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik