EBRD će pratiti razvoj projekta izgradnje auto-puta Bar - Boljare

Bez autora
Feb 07 2013

Evropska banka za obnovu i razvoj zainteresovana je da prati dalji razvoj projekta izgradnje autoputa Bar-Boljare, uz mogućnost angažovanja u slučaju postojanja zajedničkog interesa. Ministar Ivan Brajović sastao se sa direktorom EBRD za Crnu Goru Đuliom Morenom i tom prilikom, podsjećajući na dosadašnju dobru saradnju, kazao da očekuje dalje unapređenje odnosa. Brajović je, govoreći o projektu izgradnje auto-puta Bar-Boljare, predočio trenutnu dinamiku pregovora sa tri ključna zainteresovana partnera, kao i odlučujuće faktore u odabiru najpovoljnijeg. To su vrijeme početka i realizacije projekta i finansijski momenat, odnosno budžetska ograničenja države. Moreno je u tom dijelu upoznao ministra sa stavom EBRD-a da su zainteresovani da prate dalji razvoj projekta i mogućnost njihovog angažovanja u trenutku kada bi za to obje strane našle zajednički interes.

EBRD će pratiti razvoj projekta izgradnje auto-puta Bar - BoljareEvropska banka za obnovu i razvoj zainteresovana je da prati dalji razvoj projekta izgradnje autoputa Bar-Boljare, uz mogućnost angažovanja u slučaju postojanja zajedničkog interesa, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Ministar Ivan Brajović sastao se sa direktorom EBRD za Crnu Goru Đuliom Morenom i tom prilikom, podsjećajući na dosadašnju dobru saradnju, kazao da očekuje dalje unapređenje odnosa.

Brajović je, govoreći o projektu izgradnje auto-puta Bar-Boljare, predočio trenutnu dinamiku pregovora sa tri ključna zainteresovana partnera, kao i odlučujuće faktore u odabiru najpovoljnijeg. To su vrijeme početka i realizacije projekta i finansijski momenat, odnosno budžetska ograničenja države.

- Moreno je u tom dijelu upoznao ministra sa stavom EBRD-a da su zainteresovani da prate dalji razvoj projekta i mogućnost njihovog angažovanja u trenutku kada bi za to obje strane našle zajednički interes – saopšteno je iz Ministarstva.

Sagovornici su na sastanku konstatovali da je EBRD imala dinamičnu i uspješnu saradnju, najprije u sektoru željezničkog saobraćaja, a zatim u resorima pomorskog i vazdušnog saobraćaja i puteva.

Moreno je informisao Brajovića o sastanku sa predstavnicima Željezničke infrastrukture, gdje je bilo riječi o statusu i dinamici realizacije tekućih projekata koji se realizuju sredstvima te banke.

- Govorilo se i o daljim potrebama ovog preduzeća u dijelu modernizacije željezničkog sistema u Crnoj Gori, pa je ovom prilikom g-din Moreno ostavio mogućnost za eventualno učešće EBRD-a u obezbjeđivanju grant sredstava za izradu potrebnih studija – navedeno je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik