Euroasfalt poslao tendersku dokumentaciju na paleti

Bez autora
Jul 24 2011

Komisija za realizaciju međunarodnog tendera za odabir izvođača radova na izgradnji Glavne gradske magistrale u Zenici, koja se finansira iz zajma Saudijskog fonda za razvoj, otvorila je ponude sa pretkvalifikacijskim dokumentima u postupku. Prema prvim informacijama na ovaj međunarodni tender blagovremeno je pristiglo pet ponuda, i to od dva dva konzorcija i tri firme. Sarajevski Euroasfalt nalazi se na čelu jednog konzorcija, koji osim ove kompanije čine firme Jata, Almy Transport, GP Put i ŽGP Sarajevo, drugi konzorcij sačinjavaju kompanije Hering iz Širokog Brijega i kakanjski Trgošped, a samostalne ponude podnijeli su austrijski Starbag AG, turska kompanija Silahtaroglu Insaat VAW i osječki Koteks. U narednih desetak dana komisija će razmatrati otvorene pretkvalifikacijske ponude i eventualno donijeti svoju odluku...

Euroasfalt poslao tendersku dokumentaciju na paletiKomisija za realizaciju međunarodnog tendera za odabir izvođača radova na izgradnji Glavne gradske magistrale u Zenici, koja se finansira iz zajma Saudijskog fonda za razvoj, otvorila je ponude sa pretkvalifikacijskim dokumentima u postupku.

Prema prvim informacijama na ovaj međunarodni tender blagovremeno je pristiglo pet ponuda, i to od dva dva konzorcija i tri firme.

Sarajevski Euroasfalt nalazi se na čelu jednog konzorcija, koji osim ove kompanije čine firme Jata, Almy Transport, GP Put i ŽGP Sarajevo, drugi konzorcij sačinjavaju kompanije Hering iz Širokog Brijega i kakanjski Trgošped, a samostalne ponude podnijeli su austrijski Starbag AG, turska kompanija Silahtaroglu Insaat VAW i osječki Koteks.

U narednih desetak dana komisija će razmatrati otvorene pretkvalifikacijske ponude i eventualno donijeti svoju odluku. Jedna od zanimljivosti ovog pretkvalifikacijskog postupka da je Konzorcij Eurosafalt svoju obimnu o preciznu ponudu za radove poslao na industrijskoj paleti na kojoj se nalazila dokumentacija visine oko pola metra i koju su donijela četiri radnika.

Za gradnju velikog investicionog projekta Glavne gradske magistrale Zenica sredstva u iznosu od 25 miliona dolara, sa petogodišnjim grace periodom, rokom otplate od 25 godina i sa dva posto kreditnih troškova, su osigurana iz zajma Saudijskog fonda za razvoj. Gradnja prve dionice GGM-a u dužini od 3.250 metara bi, prema planiranim aktivnostima, trebala započeti do kraja godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik