Google gradi privatni aerodrom

Bez autora
Feb 18 2013

Američki Internet gigant “Google” planira da izgradi privatni aerodrom za svoje menadžere, koji će se nalaziti na teritoriji javnog aerodroma u San Hozeu, u Kaliforniji. Za izgradnju aerodroma “Google” će izdvojiti 82 miliona dolara.Privatni aerodrom će se prema projektu, koji je nazvan “Signature Aviation”, prostirati na površini od oko 117 hiljada kvadratnih metara. U projekat je uključena i izgradnja aerodromskog terminala površine od 1.600 kvadratnih metara, zgrade površine od 3.000 kvadratnih metara u kojoj će biti smeštene kancelarije i prodavnice, zatim hangari i parking prostor za avione, kao i parking za 300 automobila.

Google gradi privatni aerodromAmerički Internet gigant “Google” planira da izgradi privatni aerodrom za svoje menadžere, koji će se nalaziti na teritoriji javnog aerodroma u San Hozeu, u Kaliforniji. Za izgradnju aerodroma “Google” će izdvojiti 82 miliona dolara.

Privatni aerodrom će se prema projektu, koji je nazvan “Signature Aviation”, prostirati na površini od oko 117 hiljada kvadratnih metara. U projekat je uključena i izgradnja aerodromskog terminala površine od 1.600 kvadratnih metara, zgrade površine od 3.000 kvadratnih metara u kojoj će biti smeštene kancelarije i prodavnice, zatim hangari i parking prostor za avione, kao i parking za 300 automobila.

Gradski zvaničnici San Hozea i aerodromska Tenderska komisija su projekat “Signature Aviation” ocenili sa 991 poenom od mogućih 1.000, a druga dva konkurentska projekta za razvoj ove oblasti su odbijeni.

Prema rečima direktora vazdušne službe San Hozea, Vilijama Šerija, privatni aerodrome kompanije “Google” će obezbediti do 370 radnih mesta za lokalno stanovništvo, grad će svake godine od rente dobiti 2,6 miliona dolara, a takođe će obezbediti i dodatni prihod u vidu poreskih plaćanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik