Investirajte u Novi Sad, budimo uspešni zajedno!

Bez autora
Apr 30 2010

Novi Sad je najveći grad u najrazvijenijem delu Srbije – Vojvodini. Kao lider u regionu, Novi Sad se stalno gradi i razvija, negujući principe demokratičnosti, tolerancije i održivog razvoja. Smešten je na obalama Dunava, u srcu jugoistočne Evrope, nadomak granice sa Evropskom unijom. Kroz Novi Sad prolaze glavni putevi koji povezuju Zapad i Istok u ekonomskom i kulurnom smislu. Predstavlja veliki drumski i železnički čvor, jer teritoriju grada preseca Koridor 10, koji preko magistralnog puta E-75 i međunarodnog puta E-70 povezuje Novi Sad sa prostorom severozapadne Evrope s jedne i jugoistočnim delom Evrope i male Azije sa druge strane. Novi Sad je i luka rečnog i kanalskog saobraćaja, jer se nalazi na Dunavu, najvažnijem vodenom putu na kontinentu, što nudi dodatne pogodnosti za poslovanje. Na području grada postoje tri međunarodna rečna pristana i infrastrukturno opremljena luka sa pretovarnim i skladišnim kapacitetima.

Investirajte u Novi Sad, budimo uspešni zajedno!Novi Sad je najveći grad u najrazvijenijem delu Srbije – Vojvodini.

Kao lider u regionu, Novi Sad se stalno gradi i razvija, negujući principe demokratičnosti, tolerancije i održivog razvoja.

Smešten je na obalama Dunava, u srcu jugoistočne Evrope, nadomak granice sa Evropskom unijom. Kroz Novi Sad prolaze glavni putevi koji povezuju Zapad i Istok u ekonomskom i kulurnom smislu. Predstavlja veliki drumski i železnički čvor, jer teritoriju grada preseca Koridor 10, koji preko magistralnog puta E-75 i međunarodnog puta E-70 povezuje Novi Sad sa prostorom severozapadne Evrope s jedne i jugoistočnim delom Evrope i male Azije sa druge strane.

Novi Sad je i luka rečnog i kanalskog saobraćaja, jer se nalazi na Dunavu, najvažnijem vodenom putu na kontinentu, što nudi dodatne pogodnosti za poslovanje. Na području grada postoje tri međunarodna rečna pristana i infrastrukturno opremljena luka sa pretovarnim i skladišnim kapacitetima.

Najbliži aerodrom je međunarodni aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu, udaljen 80km, a 16km od centra grada nalazi se sportski aerodrom „Čenej”.

Polazeći od proverenih vrednosti domaćinskog Novog Sada, on se danas razvija kao kreativni grad, sa pozitivnom investicionom klimom, i prvi je grad u Srbiji koji je, na osnovu novog Zakona o planiranju i izgradnji, doneo Odluku o otuđenju i davanju u zakup građevinskog zemljišta.

U narednom periodu Grad namerava da ponudi potencijalnim investitorima više atraktivnih lokacija čija je urbanistička namena poslovanje ili proizvodnja. Većim kompleksima zemljišta i parcelama koje prelaze 10.000 kvadratnih metara Grad raspolaže na lokaciji iznad Puta novosadskog partizanskog odreda, iznad ulice Mileve Simić, kao i na Rumenačkom putu. Jedna od atraktivnijih lokacija čija je namena poslovanje je kompleks zemljišta na Rimskim šančevima, veličine oko 4 hektara. Takođe atraktivna lokacija nalazi se kod Kaćke petlje, zapadno od puta M­-7, veličine je 1,8 hektara, a vrlo interesantna zbog svog položaja je i parcela u Radnoj zoni Sever III u Ulici Bajči Žilinskog.

Na ovaj način Novi Sad izlazi „na crtu“, sebi i drugima, sa ciljem da zauzme značajno mesto na mapi evropskih gradova u konkurenciji direktnih investicija, i sa željom da jednostavnost procedure bude sinonim za uslove poslovanja u Novom Sadu.

Uvek su krizna vremena nekome pretnja a drugome šansa, JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad je pripremivši Katalog lokacija atraktivnog građevinskog zemljišta uputio jasan poziv potencijalnim ulagačima da je spreman da zajedno sa njima „ispriča novosadsku priču“, od ideje, preko investicije do nove infrastrukture.

U Novom Sadu su Generalnim planom grada Novog Sada do 2021. godine za poslovanje rezervisani određeni prostori, i to: u radnim zonama, na ulaznim pravcima u grad i na pojedinačnim lokalitetima u okviru drugih gradskih funkcija. Najatraktivnije lokacije su u okviru Severne radne zone i na prostoru ulaznog pravca zapadno od puta Novi Sad – Zrenjanin, južno od Kaćke petlje u Novom Sadu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik