Italijanska kompanija „Oroks“ investira u Novi Sad

Bez autora
Feb 12 2013

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Regionalne privredne komore Novi Sad dr Dragan Lukač sastali su se juče sa predstavnicima italijanske kompanije Oroks, koja posluje u 22 zemlje sveta i lider je u tekstilnoj tehnologiji. Ta kompanija će već od proleća početi da zapošljava radnike u Novom Sadu i da proizvodi mašine namenjene za izvoz, a tako će visoka tehnologija bazirana na sofisticiranoj robotici u domenu sečenja tekstila postati deo privrednog miljea Novog Sada. Grad Novi Sad pokazuje želju da bude dobar domaćin i stranim i domaćim investitorima, a zadovoljstvo je što bi već na proleće trebala da počne proizvodnja u ovom gradu. Najvažnije je da se u Novom Sadu otvaraju nova radna mesta.

Italijanska kompanija „Oroks“ investira u Novi SadGradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Regionalne privredne komore Novi Sad dr Dragan Lukač sastali su se juče sa predstavnicima italijanske kompanije Oroks, koja posluje u 22 zemlje sveta i lider je u tekstilnoj tehnologiji.

Ta kompanija će već od proleća početi da zapošljava radnike u Novom Sadu i da proizvodi mašine namenjene za izvoz, a tako će visoka tehnologija bazirana na sofisticiranoj robotici u domenu sečenja tekstila postati deo privrednog miljea Novog Sada.

- Drago nam je što je jedna od vodećih kompanija u Italiji izabrala Novi Sad kako bi proširila svoju proizvodnju i nadam se da će uspeti da realizuje najavljenu investiciju. Grad Novi Sad pokazuje želju da bude dobar domaćin i stranim i domaćim investitorima, a zadovoljstvo nam je što bi već na proleće trebala da počne proizvodnja u našem gradu. Najvažnije je da se u Novom Sadu otvaraju nova radna mesta, jer je to goruće pitanje kod nas, a mi ćemo se truditi da na posredan način olakšamo poslovanje kompanije Oroks - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Radi se o kompaniji koja je prva u Italiji koja se bavi vrhunskom tehnologijom mašina za automatsko i robotizovano krojenje tekstila i kože. Kompanija postoji više od 20 godina, a najviše izvozi u Tursku, Rusiju, Poljsku, Englesku, kao i u druge delove sveta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik