Izgradnja Moravskog koridora nacionalni projekat

Bez autora
Jan 22 2013

Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Verica Kalanović razgovarala je danas u Kruševcu sa gradonačelnicima i predsednicima opština kroz koje će proći budući Moravski koridor. Do kraja februara će biti potpisan ugovor o izgradnji autoputa od Pojata do Preljine sa Kineskom korporacijom za puteve i mostove “China Road and Bridge Corporation” i gradilišta bi mogla da budu formirana već u martu. Izgradnja ovog puta je od životnog značaja za više od 500.000 ljudi, pri čemu već ima naznaka da će ovaj projekat otvoriti značajne perspektive za razvoj jednog od najvitalnijih delova Srbije. Takođe, očekuje se da će ceo projekat biti završen za četiri godine, a već za dve godine prvi izgrađeni delovi mogli bi da budu stavljeni u funkciju.

Izgradnja Moravskog koridora nacionalni projekatMinistar regionalnog razvoja i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Verica Kalanović razgovarala je danas u Kruševcu sa gradonačelnicima i predsednicima opština kroz koje će proći budući Moravski koridor.

Kalanović je na sastanku, čija je tema bila početak izgradnje ove saobraćajnice, navela da će do kraja februara biti potpisan ugovor o izgradnji autoputa od Pojata do Preljine sa Kineskom korporacijom za puteve i mostove “China Road and Bridge Corporation” i da bi gradilišta mogla da budu formirana već u martu.

Ona je istakla da je izgradnja ovog puta od životnog značaja za više od 500.000 ljudi, pri čemu već ima naznaka da će ovaj projekat otvoriti značajne perspektive za razvoj jednog od najvitalnijih delova Srbije.

Takođe, Kalanović je izrazila očekivanje da će ceo projekat biti završen za četiri godine, i napomenula da bi već za dve godine prvi izgrađeni delovi mogli da budu stavljeni u funkciju.

Kalanović je istakla da je Moravski koridor nacionalni projekat i da njegova realizacija zavisi od partnerskih odnosa sa lokalnim samupravama kroz koje taj koridor prolazi, od čijeg rada zavisi brzina njegovog sprovođenja.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Kruševca, Varvarina, Trstenika, Ćićevca, Vrnjačke Banje, Čačka i Kraljeva, odnosno predstavnici svih sedam opština kroz koje će proći ovaj koridor, navodi se u saopštenju Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik