Koridor 10 biće završen za dve godine

Bez autora
Nov 23 2011

Izgradnja autoputa na trasi Koridora 10 kroz Srbiju biće završena za dve godine. Na početku mandata ove vlade nedostajalo je oko 330 kilometara Koridora 10 i do sada je završeno 180 kilometara, što je veliki uspeh. Projekti za preostalih 150 kilometara su već počeli da se realizuju.Tokom ove godine, završena je i izgradnja novog mosta kod Beške otvoren za saobraćaj rekonstruisani most "Gazela" u Beogradu. Izgradnja putnog i železničkog Koridora 10 kroz Srbiju predstavlja jednu od najvećih razvojnih šansi za razvoj zemlje, a međunarodne banke odobrile su povoljne kredite za izgradnju Koridora i Srbija će realizovati te projekte sa domaćom radnom snagom.

Koridor 10 biće završen za dve godineIzgradnja autoputa na trasi Koridora 10 kroz Srbiju biće završena za dve godine, izjavio je danas Tanjugu ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić ističući da će se višestruko vratiti novac uložen u taj projekat.

Na početku mandata ove vlade nedostajalo je oko 330 kilometara Koridora 10 i do sada je završeno 180 kilometara, što je veliki uspeh, rekao je Mrkonjić u Vranju, gde je održana panel diskusija o značaju tog putnog pravca u privrednom razvoju zemlje.

Projekti za preostalih 150 kilometara su, prema njegovim rečima, već počeli da se realizuju.

"Ne dajem rokove olako, već uslovno, odnosno ako se pojave neki problemi moraju i rokovi da se odlože, u suprotnom moraju da se ispoštuju", istakao je ministar.

On je naveo da je tokom ove godine, završena i izgradnja novog mosta kod Beške otvoren za saobraćaj rekonstruisani most "Gazela" u Beogradu.

"Izgradnja putnog i železničkog Koridora 10 kroz Srbiju predstavlja jednu od najvećih razvojnih šansi za razvoj zemlje", naglasio je Mrkonjić i dodao da su međunarodne banke odobrile povoljne kredite za izgradnju Koridora i da će Srbija realizovati te projekte sa domaćom radnom snagom.

Mrkonjić je kazao da će i zemlje u okruženju imati koristi kada Srbija bude imala završen Koridor 10, jer će moći da privuku veći broj stranih investitora.

Ministar je ranije danas sa saradnicima obišao deonicu Koridora 10 od granice Makedonije do sela Srpska Kuća u opštini Bujanovac i Davidovca kod Vranja.

Mrkonjić je obilazeći trasu rekao da se radovi na Koridoru odvijaju po planu i tom prilikom pohvalio sve graditelje na trasi.

On je uputio molbu graditeljima da sa građanima duž trase Koridora 10 sarađuje na najvišem nivou.

"Bilo koji problem koji iskrsne pred vas graditelje ili građane, duž trase Koridora, Ministarstvo i Vlada Srbije moraju biti spremni da reše kako bi se svi poslovi odvijali po planu", rekao je Mrkonjić.

Trasu Koridora 10 sa ministrom su obišli predstavnici firme "Aktor" iz Grčke, odgovorni inženjer Ljubomir Vukajlović, konsultant za strana ulaganja Milan Kovačević, savetnik za razvoj i investicije Mahmud Bušatlija i generalni direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Organizatori skupa su Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku, "Putevi Srbije", "Koridori Srbije" i grčka firma "Aktor S.A."

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik