Lepa Brena želi graditi skijalište i hotel na Trebeviću

Bez autora
Jan 19 2022

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije Fahreta Živojinović, odnosno Lepa Brena, kako doznaje portal Klix.ba, planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva.

Lepa Brena bi sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem do kraja siječnja trebala doći na konačni dogovor s nadležnima u Općini Istočni Stari Grad budući da je taj infrastrukturni projekt planiran na širem području Brusa.

Bojo Gašanović, načelnik Istočnog Starog Grada, za Klix.ba je potvrdio da je usvojen Regulacijski plan koji predviđa izgradnju dvije skijaške staze s tri zone. O investitoru, zasad, nije želio govoriti.

Kako doznaje portal, skijaška staza bi trebala ići od repetitora do Brusa, a pored nje će biti izgrađen hotel, ugostiteljski objekti i wellness centar.

Skijalište bi trebalo imati dvije staze dužine od 700 metara s jednim ski-liftom, a infrastrukturni projekt je planiran u sklopu Parka prirode Trebević.

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, rekao je za da će podržati takav projekt ako dođe do njegove realizacije te da bi to bilo vrlo značajno za razvoj turizma na tom području.

O ideji izgradnje skijaške staze na Trebeviću govorilo se prije tri godine, kada je projekt odobrilo i Gradsko vijeće Grada Sarajeva, dok je gradonačelnik bio Abdulah Skaka. Skijaška staza je trebala pratiti trasu žičare od Vidikovca do Jarčedola, no do realizacije tog plana nikad nije došlo.

U projektnoj dokumentaciji je stajalo da bi Sarajevo bilo jedan od rijetkih, ako ne i jedini glavni grad koji bi imao skijašku stazu s pogledom na grad. Prema idejnom projektu, predviđena je izgradnja ski-staze i ski-lifta (dvosjeda) te osiguravanje sustava umjetnog zasnježivanja. Povezano s tim, u planu su i objekti za održavanje i upravljanje ski-sustavom te prateći ugostiteljski objekti uz skijaške staze.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik