Međunarodne poštanske usluge strancima, Hrvatska pošta otpala

Bez autora
Feb 24 2011

Državna kontrola za postupak javne nabave poništila je odluku i postupak nadmetanja za vode u boci na temelju postupka koji je proveo Ured za središnju javnu nabavu. Naime, za nabavu voda u boci za državne institucije posao je dobila Podravka koja je ponudila cijenu od 2,26 milijuna kuna, na što je žalbu podnio Žitnjak, koji je distributer Agrokorovih voda i koji je ponudio cijenu od 2,37 milijuna kuna. Zato se ovih dana kreće u novi postupak natječaja. Ponuda Hrvatske pošte, nakon što je kao jedini kandidat dobila posao za usluge univerzalnih i rezerviranih pošiljki, jer na tom području nema konkurenciju, kao i ponuda City Expressa, poništena je jer ponuđači nisu imali zadovoljavajuću dokumentaciju. Za poštanske usluge prijenosa pošiljki u međunarodnom prometu javile su se četiri tvrtke, a tri su odabrane u užu konkurenciju.

Međunarodne poštanske usluge strancima, Hrvatska pošta otpalaDržavna kontrola za postupak javne nabave poništila je odluku i postupak nadmetanja za vode u boci na temelju postupka koji je proveo Ured za središnju javnu nabavu, potvrdio nam je predstojnik Ureda Dražen Ivanušec.

Naime, za nabavu voda u boci za državne institucije posao je dobila Podravka koja je ponudila cijenu od 2,26 milijuna kuna, na što je žalbu podnio Žitnjak, koji je distributer Agrokorovih voda i koji je ponudio cijenu od 2,37 milijuna kuna. Zato se ovih dana kreće u novi postupak natječaja.

Ponuda Hrvatske pošte, nakon što je kao jedini kandidat dobila posao za usluge univerzalnih i rezerviranih pošiljki, jer na tom području nema konkurenciju, kao i ponuda City Expressa, poništena je jer ponuđači nisu imali zadovoljavajuću dokumentaciju. Za poštanske usluge prijenosa pošiljki u međunarodnom prometu javile su se četiri tvrtke, a tri su odabrane u užu konkurenciju. Tvrtke će sudjelovati u mini nadmetanju, a provest će ga 28 državnih institucija koje su zatražile takvu vrstu usluge. Hrvatska pošta imala je neprihvatljivu ponudu, zbog čega i nije razmatrana, a u užu konkurenciju ušle su tvrtke DHL International s ponuđenom cijenom od 1,65 milijuna kuna, Overseas Trade Co Ltd s cijenom od 2,26 milijuna i A2B Express s cijenom od 3,14 milijuna kuna. Odnosno, između najskuplje i najjeftinije ponude razlika je dvostruka, što je još jedna potvrda da će Vlada sigurno uštedjeti kroz ujedinjenu javnu nabavu za ukupno 28 institucija.

Ured za središnju javnu nabavu, nakon osnivanja početkom prošle godine, počeo je rad sredinom 2010. i već otad uštedjelo se oko 72,6 milijuna kuna. Ovih dana završen je i postupak nadmetanja za uredski materijal. Za fotokopirne aparate i uredske potrepštine odabrana je zajednica ponuditelja čiji je nositelj tvrtka Fokus, a za papirnu konfekciju zajednica čiji je nositelj Birodom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik