Napreduje gradnja železničkog mosta preko Velike Morave

Bez autora
Dec 11 2011

Ministar za infrastrukturu i energetiku u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić posetio je u subotu kod Ćuprije radove na izgradnji novog železničkog mosta preko Velike Morave, koje izvodi austrijsko-slovenački konzorcijum “Alpina - Meteorit”.Reč je o mostu na deonici Jovac-Ćuprija, delu međunarodne železničke pruge na Koridoru 10 između Beograda i Niša, čija je izgradnja, koja je počela u martu ove godine, finansirana sredstvima Evropske investicione banke.

Napreduje gradnja železničkog mosta preko Velike MoraveMinistar za infrastrukturu i energetiku u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić posetio je u subotu kod Ćuprije radove na izgradnji novog železničkog mosta preko Velike Morave, koje izvodi austrijsko-slovenački konzorcijum “Alpina - Meteorit”.

Reč je o mostu na deonici Jovac-Ćuprija, delu međunarodne železničke pruge na Koridoru 10 između Beograda i Niša, čija je izgradnja, koja je počela u martu ove godine, finansirana sredstvima Evropske investicione banke.

Ministar Mrkonjić istakao da se most gradi u okviru celokupne rekonstrukcije i modernizacije deonice Gilje-Ćuprija-Paraćin. U planu je i izgradnja nove dvokolosečne pruge, u dužini od 10,5 kilometara, za brzine do 160 kilometara na sat.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik