Nastavak modernizacije Rafinerije nafte Pančevo

Bez autora
Mar 01 2011

Pokrajinska sekretarka za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo Dušanka D. Sremački, danas, je potpisala građevinsku dozvolu kojom se odobrava izgradnja i rekonstrukcija objekata i instalacija za utovar i istovar na pristaništu u Rafineriji nafte Pančevo. Investitor radova je “NIS” A.D. Novi Sad, NIS - Petrol za preradu nafte i naftinih derivata. Investiciona vrednost planiranih radova po projektu je 8,8 miliona eura, a oni čine nastavak radova na modernizaciji tehnološkog procesa i infrastrukture Rafinerije nafte Pančevo započetih u junu 2010. godine. Ovom građevinskom dozvolom omogućava se izvođenje radova u postojećem pristaništu na Dunavu, za prijem sirove nafte i otpremu derivata koje je cevovodom povezano za Rafineriju nafte Pančevo.

Nastavak modernizacije Rafinerije nafte PančevoPokrajinska sekretarka za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo Dušanka D. Sremački, danas, je potpisala građevinsku dozvolu kojom se odobrava izgradnja i rekonstrukcija objekata i instalacija za utovar i istovar na pristaništu u Rafineriji nafte Pančevo.

Investitor radova je “NIS” A.D. Novi Sad, NIS - Petrol za preradu nafte i naftinih derivata.

Investiciona vrednost planiranih radova po projektu je 8,8 miliona eura, a oni čine nastavak radova na modernizaciji tehnološkog procesa i infrastrukture Rafinerije nafte Pančevo započetih u junu 2010. godine. Ovom građevinskom dozvolom omogućava se izvođenje radova u postojećem pristaništu na Dunavu, za prijem sirove nafte i otpremu derivata  koje je cevovodom povezano za Rafineriju nafte Pančevo.

Izgradnjom novih i rekonstrukcijom postojećih objekata, instalacija, ugradnjom  opreme i uređaja, biće obezbeđena automatizacija, bezbednost i sigurnost procesa utovara i istovara sirove nafte i naftinih derivata, detekcija gasova, smanjenje emisije štetnih gasova, zaštita reke Dunav od zagađenja i ispunjenje najviših evropskih standarda iz oblasti zaštite životne sredine. Modernizacija postrojenja prestavlja kapitalnu investiciju, po najvišim evropskim standardima, iz domena proizvodnje nafte i derivata za Republiku Srbiju i AP Vojvodinu, a grad Pančevo dobija kvalitetniju životnu sredinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik