Nastavlja se pomoć NIP-a najsiromašnijim opštinama

Program Nacionalnog investicionog plana za razvoj infrastrukture u najnerazvijenijim opštinama u Srbiji, koji je bio zamrznut ove godine, biće nastavljen u 2012. godini. Program je bio intenzivan u 2009. i 2010. godini, dok je u 2011. privremeno zamrznut zbog nedostatka finansijskih sredstava, ali smo i ove godine imali saradnju sa nerazvijenim opštinama i realizovali veliki broj projekata (koji nisu bili završeni). Kroz programa NIP-a za pomoć najsiromašnijim opštinama je od 2009. ukupno uloženo više od dve milijarde dinara, realizovano je 177 projekata, a do kraja ove godine biće završen još 21 projekat. Od 2009, na teritorijama tih opština izgrađeno je ili rekonstruisano više od 100 kilometara lokalnih puteva, osam mostova, skoro 130 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže, desetak obdaništa, sedam škola. Takvi projekti doprinose unapređenju kvaliteta života stanovnika u tim opštinama.

Nastavlja se pomoć NIP-a najsiromašnijim opštinamaProgram Nacionalnog investicionog plana za razvoj infrastrukture u najnerazvijenijim opštinama u Srbiji, koji je bio zamrznut ove godine, biće nastavljen u 2012. godini, najavio je danas državni sekretar u Ministarstvu za ekonomiju i regionalni razvoj Milan Đokić.

"Program je bio intenzivan u 2009. i 2010. godini, dok je u 2011. privremeno zamrznut zbog nedostatka finansijskih sredstava, ali smo i ove godine imali saradnju sa nerazvijenim opštinama i realizovali veliki broj projekata (koji nisu bili završeni)", rekao je Đokić u Palati Srbije na sastanku sa predsednicima 46 najnerazvijenijih opština u Srbiji, u kojima živi oko 800.000 ljudi.

Kroz programa NIP-a za pomoć najsiromašnijim opštinama je od 2009. ukupno uloženo više od dve milijarde dinara, realizovano je 177 projekata, a do kraja ove godine biće završen još 21 projekat.

Od 2009, na teritorijama tih opština izgrađeno je ili rekonstruisano više od 100 kilometara lokalnih puteva, osam mostova, skoro 130 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže, desetak obdaništa, sedam škola...

Takvi projekti doprinose unapređenju kvaliteta života stanovnika u tim opštinama, istakao je Đokić.

Državni sekretar je pozvao predstavnike najsiromašnijih opština da učestvuju na konkursu Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja za finansiranje projekata sredstvima NIP - a u 2012. godini, a rok za podnošenje prijava je do 15. decembra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik