Odloženo otvaranje autoputa od Srbobrana do Siriga

Bez autora
Jul 31 2011

Puštanje u saobraćaj dela autoputa na severu Koridora 10 od Srbobrana do Siriga, u dužini od 13 kilometara, najavljeno za sutra, odloženo je za dva-tri dana. Blokade radova na Koridoru 10 putara Nibens grupe, ove i prethodne sedmice, uticale su na dinamiku izgradnje te deonice, od 85. do 98. kilometra od mađarske granice prema Novom Sadu.Na trasi Koridora 10 od Horgoša do Novog Sada do sada je u saobraćaj uključeno 50 kilometara autoputa, a preostale deonice na tom putnom pravcu biće otvorene do kraja avgusta.

Odloženo otvaranje autoputa od Srbobrana do SirigaPuštanje u saobraćaj dela autoputa na severu Koridora 10 od Srbobrana do Siriga, u dužini od 13 kilometara, najavljeno za sutra, odloženo je za dva-tri dana, rečeno je Tanjugu u preduzeću "Koridori Srbije".

Blokade radova na Koridoru 10 putara Nibens grupe, ove i prethodne sedmice, uticale su na dinamiku izgradnje te deonice, od 85. do 98. kilometra od mađarske granice prema Novom Sadu, kazali su u "Koridorima Srbije".

Na trasi Koridora 10 od Horgoša do Novog Sada do sada je u saobraćaj uključeno 50 kilometara autoputa, a preostale deonice na tom putnom pravcu, kako je ranije najavljeno, biće otvorene do kraja avgusta.

Radnici putarskih preduzeća Nibens grupe prekinuli su u sredu blokadu radova na izgradnji severnog kraka Koridora 10 kod Srbobrana posle sastanka u Vladi Srbije na kome je bankarima dat rok da se do sutra usaglase o sudbini tih firmi.

Predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović je kazala tada Tanjugu da su na sastanku predstavnika vlade, resornog ministarstva, Agencije za privatizaciju i Nibens, bankari zatražili da pitanje opstanka preduzeća "Vranje", "Niš", "Kragujevac", "Beograd", "Bačkaput" i "Partizanski put" bude rešeno u "paketu", a ne pojedinačno.

Vukanovićeva je navela da je Agenciji za privatizaciju, takođe, dat rok - do utorka, do kada treba da budu preispitane nezavršene privatizacije preduzeća "Beograd", "Bačkaput" i "Partizanski put".

Banke kao najveći poverioci putara Nibens grupe potražuju između 110 i 130 miliona evra.

Putari "Nibens grupe" zatražili su tokom protesta od Vlade Srbije da naloži Agenciji za privatizaciju da preispita spornu privatizaciju i da preduzećima budu odblokirani računi, isplate zaostale zarade i da im bude omogućeno da rade.

Radnici su zatražili od Vlade i da im obezbedi da banke, čija potraživanja iznose više od 70 odsto vrednosti kapitala njihovih preduzeća, preuzmu putarske firme "Nibens grupe" kao novi vlasnici i obezbede sredstva za rad ili da se sprovede postupak reorganizacije te grupe.

Vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković i sedam rukovodilaca u putarskim preduzećima iz "Nibens grupe", uhapšeni su u maju pod sumnjom da su od 2007. do 2010. izvlačili novac iz kruševačke fabrike maziva FAM preko drugih firmi koje su u Đuraškovićevom vlasništvu.

Šteta naneta FAM iznosi više od 32 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik