Otvoren Kamidžorski most

Bez autora
May 03 2010

Drugu traku Kamidžorskog mosta preko Zapadne Morave na ulazu u Kraljevo, na magistralnom putu M23 Kraljevo - Kragujevac preko Vitanovca, pustio je u saobraćaj ministar za infrastrukturu Milutin Mirkonjić. U skladu sa ranijim obećanjima ministra Mrkonjića, počeli su i radovi na sanaciji lokalnog puta kroz više pomoravskih sela koji je uništen teretnim saobraćajem u prethodnih šest meseci, dok je trajala rekonstrukcija mosta. Na putu kroz sela Sirča, Oplanići i Grdica, u dužini od osam kilometara, radove izvodi preduzeće "Putevi Užice", a rok za završetak je kraj avgusta. Građani ne smeju da ispaštaju zbog toga što se rekonstrukcija mosta odužila. Novac za sanaciju puta kroz ova sela je obezbeđen iz republičkog budžeta. Radovi na mostu na Kamidžori počeli su u septembru, i prema projektu za sanaciju, trebalo je da budu završeni u decembru. Međutim, ispostavilo se da je most star šest decenija koji nikada nije popravljan, u mnogo lošijem stanju od očekivanog i da mu je neophodna rekonstrukcija. Vrednost radova se sa 40 miliona dinara popela na 60 miliona, a izvođaču radova "JU Keops" je u pomoć priskočilo i preduzeće "Putevi Užice".

Otvoren Kamidžorski mostMinistar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić pustio u saobraćaj drugu traku Kamidžorskog mosta preko Zapadne Morave na ulazu u Kraljevo.

Raspisan tender za izgradnju autoputa na deonici od Uba do Lajkovaca, u dužini od 12,5 kilometara.

Drugu traku Kamidžorskog mosta preko Zapadne Morave na ulazu u Kraljevo, na magistralnom putu M23 Kraljevo - Kragujevac preko Vitanovca, pustio je u saobraćaj ministar za infrastrukturu Milutin Mirkonjić.

U skladu sa ranijim obećanjima ministra Mrkonjića, počeli su i radovi na sanaciji lokalnog puta kroz više pomoravskih sela koji je uništen teretnim saobraćajem u prethodnih šest meseci, dok je trajala rekonstrukcija mosta.

Na putu kroz sela Sirča, Oplanići i Grdica, u dužini od osam kilometara, radove izvodi preduzeće "Putevi Užice", a rok za završetak je kraj avgusta.

"Građani ne smeju da ispaštaju zbog toga što se rekonstrukcija mosta odužila. Novac za sanaciju puta kroz ova sela je obezbeđen iz republičkog budžeta", rekao je Mrkonjić.

Radovi na mostu na Kamidžori počeli su u septembru, i prema projektu za sanaciju, trebalo je da budu završeni u decembru. Međutim, ispostavilo se da je most star šest decenija koji nikada nije popravljan, u mnogo lošijem stanju od očekivanog i da mu je neophodna rekonstrukcija.

Vrednost radova se sa 40 miliona dinara popela na 60 miliona, a izvođaču radova "JU Keops" je u pomoć priskočilo i preduzeće "Putevi Užice".

Raspisan tender za autoput Ub - Lajkovac

Ministar Mrkonjić je u Kraljevu rekao i da je raspisan tender za izgradnju autoputa na deonici od Uba do Lajkovaca, u dužini od 12,5 kilometara koja će biti deo takozvanog Koridora 11. Mrkonjić je rekao da putni pravac Koridor 11 treba da poveže Srbiju sa Crnom Gorom i Rumunijom.

"Tender ide danas i već u toku narednih mesec dana biće završen", naveo je Mrkonjić i dodao da Vlada Srbije ispunjava sve obaveze koje je preuzela u vezi sa izgradnjom Koridora.

Ministar za infrastrukturu je rekao da će priprema za početak izgradnje autoputa od Uba do Lajkovca početi već tokom predstojećih praznika i dodao da će na taj način biti započeta izgradnja autoputa od Beograda do Požege, koji će biti sastavi deo saobraćajnice od Beograda do Južnog Jadrana.

Mrkonjić je ukazao da se vrednost radova za izgradnju autoputa od Uba do Lajkovca procenjuje na 65 miliona evra, a da je rok za završetak radova godinu dana.

Ministarstvo za nacionalni investicioni plan je preuzelo, prema rečima Mrkonjića, zadatak da pripremi izgradnju autoputa Pojate-Preljina, koji treba da poveže Koridor 10 i takozvani Koridor 11.

Milutin Mrkonjić je naveo da će se u izgradnji autoputa od Pojata do Preljine prvo obavljati radovi na obilaznici oko Kraljeva i poručio funkcionerima tog grada da se dobro pripreme za taj posao.

Ministar je objasnio da se to odnosi na poslove oko eksproprijacije zemljišta i projektovanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik