Pirotu odobreno 600.000 evra za prekograničnu saradnju

Bez autora
Aug 02 2011

Pirot je za prekograničnu saradnju sa gradovima iz susedne Bugarske, za tri projekta koji finansira Evropska unija, dobio oko 600.000 evra. Zajednički projekti sa opštinama Pravec i Montana u Bugarskoj će biti realizovani na jesen. Opštini Pirot odobren je projekat sa opštinom Pravec kojim je predviđena rekonstrukcija Stadiona omladine u Pirotu. Vrednost projekta je oko 600.000 evra, a Pirotu pripada oko 250.000 evra. Stadion će biti kompletno rekonstruisan. Pirotu i Montani odobren je projekat izgradnje dečjih igrališta u iznosu od 426.000 evra. Pirot će za taj projekta dobiti oko 250.000 evra, a gradiće se sportski kompleks u naselju Tanasko Rajić, zatim fudbalsko i košarkaško igralište sa tribinama, a biće i prostor sa rekvizitima za decu. Opštini Pirot i nevladinoj organizaciji iz Montane odobren je i projekat „Budućnost je u našim rukama“ koji će omogućiti povećanje kapaciteta razvoja lokalnih samouprava u iznosu od 180.000 evra.

Pirotu odobreno 600.000 evra za prekograničnu saradnjuPirot je za prekograničnu saradnju sa gradovima iz susedne Bugarske, za tri projekta koji finansira Evropska unija, dobio oko 600.000 evra, izjavio je juče predsednik Skupštine opštine Pirot Milan Popović.

On je rekao da će zajednički projekti sa opštinama Pravec i Montana u Bugarskoj biti realizovani na jesen.

- Opštini Pirot odobren je projekat sa opštinom Pravec kojim je predviđena rekonstrukcija Stadiona omladine u Pirotu. Vrednost projekta je oko 600.000 evra, a Pirotu pripada oko 250.000 evra - kazao je Popović i dodao da će stadion biti kompletno rekonstruisan.

Prema rečima Popovića, Pirotu i Montani odobren je projekat izgradnje dečjih igrališta u iznosu od 426.000 evra.

- Pirot će za taj projekta dobiti oko 250.000 evra, a gradiće se sportski kompleks u naselju Tanasko Rajić, zatim fudbalsko i košarkaško igralište sa tribinama, a biće i prostor sa rekvizitima za decu - kazao je Popović. Opštini Pirot i nevladinoj organizaciji iz Montane odobren je i projekat „Budućnost je u našim rukama“ koji će omogućiti povećanje kapaciteta razvoja lokalnih samouprava u iznosu od 180.000 evra.

- Našem gradu za taj projekat će pripasti oko 100.000 evra, što će biti iskorišćeno za obuku i neke nove sadržaje i prilagođavanje evropskim standardima u opštinskoj upravi - kazao je Popović. Ugovori o zajedničkim projektima prekogranične saradnje Pirota i bugarskih opština potpisani su juče u Sofiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik