Počela gradnja zatvorenog bazena u Subotici

Bez autora
Dec 07 2011

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Oliver Dulić i predsednik Vlade AP Vojvodina Bojan Pajtić označili su danas početak radova na izgradnji zatvorenog bazena u Subotici u naselju Prozivka. Pritiskom na dugme startera predsednik Pajtić i ministar Dulić, aktivirali su merenje vremena koje će tačno pokazati period u kojem će ovi radovi biti završeni, a u ovom slučaju reč je o zadatom roku od 180 dana. Ovakav pristup poslu će omogućiti da i građani svakodnevno prate kako odmiču radovi. Vrednost ove investicije je 535 miliona dinara, a pokrajinska i republička vlada izdvojile su po polovinu ovih sredstava. Sredstva za izgradnju prvog zatvorenog bazena u Subotici obezbeđena su iz Programa pomoći građevinskoj industriji u uslovima svetske ekonomske krize, kojim je za 246 projekata u zemlji predviđeno 18 milijardi dinara, dok je polovinu sredstava obezbedila AP Vojvodina.

Počela gradnja zatvorenog bazena u SuboticiMinistar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Oliver Dulić i predsednik Vlade AP Vojvodina Bojan Pajtić označili su danas početak radova na izgradnji zatvorenog bazena u Subotici u naselju Prozivka.

Pritiskom na dugme startera predsednik Pajtić i ministar Dulić, aktivirali su  merenje vremena koje će tačno pokazati period u kojem će ovi radovi biti završeni, a u ovom slučaju reč je o zadatom roku od 180  dana.  Ovakav pristup poslu će omogućiti da i građani svakodnevno prate kako odmiču radovi.

Vrednost ove investicije je 535 miliona dinara, a pokrajinska i republička vlada izdvojile su po  polovinu ovih sredstava. Sredstva za izgradnju prvog zatvorenog bazena u Subotici obezbeđena su iz Programa pomoći građevinskoj industriji u uslovima svetske ekonomske krize, kojim je za 246 projekata u zemlji predviđeno 18 milijardi dinara, dok je polovinu sredstava obezbedila AP Vojvodina.

Pokrajinska Vlada je u proteklih pet godina investirala preko 6,1 milijardi dinara bespovratnih sredstava u kapitalne infrastrukturne projekte na teritoriji grada Subotice, koji sa sobom nose otvaranje novih radnih mesta, razvoj ekonomije, projekte gasifikacije, putne, kanalizacione i vodovodne mreže.

Budući kompleks će imati oko 3.700 kvadratnih metara korisne površine sa dva bazena i nizom pratećih objekata, standardnih za sportske objekte ovog tipa. Veliki bazen dimenzija 33,33x25 metara, dubine dva metra, biće namenjen kako sportistima tako i rekreativnom plivanju, a mali bazen, veličine 8x12,5 metara i dubine od 1,2 metra deci i školi plivanja. Radovi su povereni konzorcijumu “SMB gradnja”.

Predsednik Pajtić je izjavio da objekat koji je danas počeo da se gradi nije neposredno vezan za privredni razvoj, ali je veoma značajan, kako zbog toga što pokreće građevinsku operativu, tako i zbog činjenice da će podići atraktivnost grada Subotice. Pajtić dodaje da je današnji projekat i jedinstven primer obavezivanja na našoj političkoj sceni, gde ličnosti koje se bave javnim poslom na jasan način svakom građaninu daju mogućnost da se upozna da li je neka obaveza urađena na vreme ili nije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik