Počeli pregovori o realizaciji ruskog kredita

Bez autora
Dec 13 2011

Pomoćnik ministra za infrastrukturu i energetiku u Vladi Republike Srbije Dejan Lasica saopštio je da su predstavnici Srbije i Rusije danas u Beogradu započeli pregovore o realizaciji kredita Ruske Federacije za železnicu u iznosu od 800 miliona dolara.Prvi ugovor za prugu Beograd–Pančevo biće potpisan do petka, 16. decembra, a već su počeli i pripremni radovi na rekonstrukciji te pruge u dužini od 15 kilometara i na izgradnji drugog koloseka. Takođe, u pripremi je i elektrifikacija od Pančevačkog mosta do glavne stanice Pančevo, pri čemu se glavni radovi planiraju za februar ili mart.

Počeli pregovori o realizaciji ruskog kreditaPomoćnik ministra za infrastrukturu i energetiku u Vladi Republike Srbije Dejan Lasica saopštio je da su predstavnici Srbije i Rusije danas u Beogradu započeli pregovore o realizaciji kredita Ruske Federacije za železnicu u iznosu od 800 miliona dolara.

Kako je najavljeno, prvi ugovor za prugu Beograd–Pančevo biće potpisan do petka, 16. decembra, a već su počeli i pripremni radovi na rekonstrukciji te pruge u dužini od 15 kilometara i na izgradnji drugog koloseka. Takođe, u pripremi je i elektrifikacija od Pančevačkog mosta do glavne stanice Pančevo, pri čemu se glavni radovi planiraju za februar ili mart.

Vrednost tog projekta iznosi oko 50 miliona evra, a ubrzo nakon ovog prvog ugovora biće potpisani i ugovori za ostale dogovorene projekte po istom modelu. Pomenuti ugovori će nakon potpisivanja biti prosleđeni Vladi Srbije, posle čega će ministarstva finansija dveju zemalja potpisati kreditno-finansijski ugovor, koji će zatim ratifikovati parlament.

Dejan Lasica je saopštio da je ćerka firma ruskih železnica "Zarubstroj", koja je zadužena za infrastrukturu na međunarodnom planu, pre nekoliko nedelja otvorila predstavništvo u Beogradu i da se priprema za realizaciju projekata u Srbiji, a i stepen angažovanja srpskih preduzeća biće zadovoljavajući.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik