Počinje rekonstrukcija vagona

Bez autora
Mar 01 2011

Hrvatskim željeznicama je u Radionici željezničkih vozila Čakovec predano rješenje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kojim se odobrava uporaba novog rekonstruiranog dvoosovinskog plato-vagona tipa Lgs-z, a nakon čega u uporabu kreću 23 rekonstruirana vagona za prijevoz kontejnera koja će prevoziti nove terete za HŽ Cargo. Ti će se vagoni koristiti za kontejnerski promet koji je u porastu i za kojim postoji sve veće zanimanje. Novi vagoni će pomoći dolasku novih tereta u Luku Rijeka, novi cargo centar Zagreb povećaće potrebu za kontejnerskim vagonima, a dobro će doći i Cargu 10, zajedničkom poduzeću željeznica Hrvatske, Srbije i Slovenije. Ova rekonstrukcija temelj je za buduće jer je već sada dogovorena rekonstrukcija dodatnih 57 vozila.

Počinje rekonstrukcija vagona Hrvatskim željeznicama je u Radionici željezničkih vozila Čakovec predano rješenje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kojim se odobrava uporaba novog rekonstruiranog dvoosovinskog plato-vagona tipa Lgs-z, a nakon čega u uporabu kreću 23 rekonstruirana vagona za prijevoz kontejnera koja će prevoziti nove terete za HŽ Cargo.

Ti će se vagoni koristiti za kontejnerski promet koji je u porastu i za kojim postoji sve veće zanimanje, istaknuo je državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Danijel Mileta koji je rješenje predao predsjedniku Uprave HŽ holdinga Zlatku Rogožaru.

Mileta je kazao i kako će novi vagoni pomoći dolasku novih tereta u Luku Rijeka, da će novi cargo centar Zagreb povećati potrebu za kontejnerskim vagonima, a dobro će doći i Cargu 10, zajedničkom poduzeću željeznica Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Predsjednik Uprave HŽ holdinga Zlatko Rogožar istaknuo je da je ova rekonstrukcija temelj za buduće jer je već sada dogovorena rekonstrukcija dodatnih 57 vozila.

Ukupna vrijednost cijele investicije je 16,5 milijuna kuna, a financira se iz sredstava državnog proračuna za poticanje kombiniranog prijevoza.

Direktor Radionice željezničkih vagona Čakovec Dražen Vidović rekao je da su rekonsturirani vagoni stari između 25 do 30 godina, a vijek upotrebe im se produžio za 20 godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik